Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världens kändaste katt död – Grumpy Cat blev sju år gammal

Foto: MEDIAPUNCH/REX / MEDIAPUNCH/REX REX
Foto: MEDIAPUNCH/REX / MEDIAPUNCH/REX REX

Världens kanske mest kända katt är död.

Grumpy Cat hann dra in 960 miljoner kronor under sina år i rampljuset.

Nu sörjer familjen det plötsliga dödsfallet.

Katten Grumpy Cat, från delstaten Arizona i USA, är trots sin ganska unga ålder död.

Det meddelande familjen och matte Tabatha Bundesen via Instagram strax innan lunch på fredagen.

”Vi är ofattbart ledsna att meddela förlusten av vår älskade Grumpy Cat. Trots vård från de bästa läkarna, samt från hennes kärleksfulla familj, drabbades Grumpy av komplikationer efter en urinvägsinfektion som tyvärr blev för svår för henne att klara av. Hon gick lugnt och stilla bort på morgonen tisdagen den 14 maj hemma i armarna på hennes matte, Tabatha”, skriver familjen i ett inlägg på Instagram och fortsätter:

”Utöver att vara vår lilla bebis och en älskad medlem av familjen har Grumpy Cat hjälpt miljoner människor över hela världen att le – även när det har varit tuffa tider”.

https://www.instagram.com/p/BwNPwdyhZZ-/

Grumpy Cat har miljontals fans

Den världskända katten har varit ett internetfenomen sedan 2012 efter ett videoklipp på Youtube som fick närmare 16 miljoner visningar.

Hennes till bistra uppsyn charmade en hel värld – och utöver en gigantisk följarskara i sociala medier – med 8,5 miljoner fans på Facebook och 2,5 miljoner på Instagram – har katten även fått en egen långfilm, ”Grumpy Cat's Worst Christmas Ever”, gett ut två böcker samt lanserat en egen parfym.

Katten kom även att bli ansiktet utåt för kattmatsmärket Friskies. 

https://www.instagram.com/p/BvNZWwhBuPw/

Sa upp sig från jobbet

Enligt Daily Mail uppskattas Grumpy Cat ha dragit in drygt 100 miljoner dollar under sin ”karriär” – motsvarande 960 miljoner svenska kronor.

Enligt familjen tog det bara två dagar efter att katten blivit en snackis på nätet innan matte Tabatha Bundesen kunde säga upp sig från sitt jobb.

Från att ha arbetat som servitris kunde hon plötsligt leva på Grumpy Cats kändisskap.

– Jag kunde sluta mitt jobb som servitris inom några dagar efter hennes första framträdande på sociala medier och telefonen har inte slutat ringa sedan dess, har Tabatha Bundesen tidigare sagt i en intervju med brittiska Sunday Express.

Grumpy Cat blev sju år gammal.

https://www.instagram.com/p/Bxjs_9zBmjU/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.