Det är kocken Juan Licerio Alcala i Mexiko som har skapat vad som förmodligen är världens dyraste taco. Foto: / LOSCABOSMEXICOBLOG.COMDet är kocken Juan Licerio Alcala i Mexiko som har skapat vad som förmodligen är världens dyraste taco. Foto: / LOSCABOSMEXICOBLOG.COM
Det är kocken Juan Licerio Alcala i Mexiko som har skapat vad som förmodligen är världens dyraste taco. Foto: / LOSCABOSMEXICOBLOG.COM
Denna lyx-taco innehåller bland annat räkor, Kobebiff, tryffel och rysk kaviar, toppat med guldflingor. Den kostar 25 000 dollar, ungefär 225 000 svenska kronor. Foto: / LOSCABOSMEXICOBLOG.COMDenna lyx-taco innehåller bland annat räkor, Kobebiff, tryffel och rysk kaviar, toppat med guldflingor. Den kostar 25 000 dollar, ungefär 225 000 svenska kronor. Foto: / LOSCABOSMEXICOBLOG.COM
Denna lyx-taco innehåller bland annat räkor, Kobebiff, tryffel och rysk kaviar, toppat med guldflingor. Den kostar 25 000 dollar, ungefär 225 000 svenska kronor. Foto: / LOSCABOSMEXICOBLOG.COM

Världens dyraste taco kostar 225 000 kronor

Publicerad

Sugen på tacos? Nu kan du få en lyxigare variant än du förmodligen är van vid.

Priset? Ungefär 225 000 kronor.

Det är kocken Juan Licerio Alcala i Mexiko som har skapat vad som förmodligen är världens dyraste taco.

Denna lyx-taco innehåller bland annat räkor, Kobebiff, tryffel och rysk kaviar, toppat med guldflingor. Den kostar 25 000 dollar, ungefär 225 000 svenska kronor.

 

LÄS MER: 10 saker du inte visste om tacos

 

Kocken: ”Den är värd det”

Juan Licerio Alcala är kock på Grand Velas Los Cabos Resort vid Cabo San Lucas i Mexiko. Han bestämde sig för att tänka utanför ramarna när han skapade det dyra nytillskottet på menyn.

– Folk blir intresserade och lite förvånade över hur en taco kan kosta 25 000 dollar när man kan köpa tacos på gatan för en spottstyver, säger Juan Licerio Alcala till AFP.

– Då förklarar jag för dem hur delikat den är, tekniken som används, harmonin i den rätt de kommer att lyfta från tallriken, och att den är värd det.

Det finns vissa kriterier man måste uppfylla för att få beställa rätten. Dels måste man ha betalat halva beloppet i förväg, dels måste man bo i presidentsviten på Grand Velas Los Cabos Resort.

 

LÄS MER: Här är bästa tacotillbehören

 

Njut av en flaska tequila – för 1,35 miljoner

Rätten har varit till salu i en vecka. Hur många som har sålts? Ingen – än så länge, även om Juan Licerio Alcala säger att många har visat intresse för rätten, främst amerikanska besökare.

Men Juan Licerio Alcala hoppas kunna locka köpare genom att erbjuda den perfekta drycken till tacon – lyxiga tequilan Pasion Azteca. Den kostar dig 150 000 dollar, ungefär 1,35 miljoner svenska kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag