Världen sörjer Steve Jobs bortgång

Hela världen sörjer Steve Jobs bortgång. Fansen samlades under natten och tände ljus och la blommor vid Apples huvudkontor, och utanför företagets butiker.
- Han var en av de stora amerikanska innovatörerna, säger president Barack Obama i ett uttalande.
- Jag kommer att sakna honom oändligt. Världen har sällan skådat någon som har satt ett så stort avtryck som Steve, säger Bill Gates.
Kommer Apple att klara sig utan Steve Jobs?
Politiker, kollegor och företagare i hela världen hyllar i natt Steve Jobs efter hans bortgång. Steves briljans, passion och energi var källan till otaliga innovationer som berikat och förbättrat allas våra liv. Världen är oändligt mycket bättre tack vare Steve, skrev Apple när de tillkännagav hans död.

Modig, djärv, talangfull

Den amerikanska presidenten Barack Obama talar om sin och hustruns Michelles sorg i ett uttalande.
- Han var en av de stora amerikanska innovatörerna. Han var modig nog att tänka annorlunda, djärv nog att tro att han kunde förändra världen och talangfull nog att verkligen göra det, säger Obama.
- Världen har förlorat en visionär.
Microsofts grundare Bill Gates, som har varit Jobs vän och konkurrent i nära nog 30 år, säger till CNN att världen sällan skådat någon som satt ett så stort avtryck som Steve Jobs.
- Det har varit en galet stor ära att få jobba med honom. Jag kommer att sakna honom oändligt mycket, säger Gates.

"Mentor och vän"

Facebooks grundare Mark Zuckerberg hyllade också Jobs:
- Steve, tack för att du har varit en mentor och vän. Tack för att du visat att det du skapar kan förändra världen. Jag kommer att sakna dig.
- Från allra första början med Google, när jag och Larry sökte inspiration behövde vi inte söka längre än Cupertino. Jag talar för alla på Google när jag säger att vi kommer att sakna dig väldigt mycket, säger Google medgrundare Sergey Brin.

Skrev med läppstift

Under natten till torsdagen svensk tid var det många som samlades utanför Apples huvudkontor i Cupertino i Kalifornien och vid företagets butiker världen över.
På en Apple-butik i Chicago började en av de anställda att gråta. Många samlades även utanför Steve Jobs hem i Palo Alto i Kalifornien och lades ner blommor. På en Apple Store i Santa Monica hade någon skrivit "Thank you Steve" med läppstift.
Scott Robbins, 34, var en av många som samlades utanför en Apple Store i San Francisco.
– För vissa är det här som när Elvis eller John Lennon dog – det markerar en förändring i vår tid, säger Scott Robbins till AP.
Nästa artikel

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!