Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varg springer på E20 – flera har larmat

Fredrik Helge fångade en bild på vargen i industriområdet i Örebro.
Foto: Fredrik Helge / LÄSARBILD

Här springer vargen – mitt i industriområdet i Örebro.

Fredrik Helge är en av dem som såg rovdjuret.

– Jag blev lite småchockad, säger han om den ovanliga synen.

Polisen har nu ryckt ut för att få fatt i djuret, skriver polisen på sin hemsida.

Har du någonsin sett en varg?

Det var strax efter halv tio-tiden på fredagsmorgonen som flera personer ringde till polisen angående vargen. En av dem var Fredrik Helge, som var på väg för att lämna en lastbil i området, vilket NA också rapporterat om.

– När vi var på väg tillbaka i bilen så springer vargen mot oss på asfalten. Vi tänkte: "Är det en varg eller en hund", men sen såg vi tänderna på den och förstod att det var en varg, säger Fredrik Helge.

De bestämde sig för att följa efter djuret.

– Den sprang in på en industritomt, vi tänkte att vi skulle stänga in den med grindarna, men vi vågade inte gå ut. Den var väldigt stressad, säger Fredrik Helge.

"Sprang fram och tillbaka"

Hur såg du att den var stressad?

– Han sprang fram och tillbaka och flåsade väldigt mycket. Man såg hur det rök ur munnen på honom.

Har du sett varg förut?

– Inte så här i naturen, bara på Kolmården.

Fredrik är inte den enda som larmat om vargen, polisen har fått in många samtal. Enligt de senaste uppgifterna springer vargen nu på E20 mot Marieberg köpcentrum. Polisen jobbar med två patruller för att få fatt på den.

Enligt polisens presstalesperson, som NA pratat med, handlar det främst om att hindra vargen från att springa ut på motorvägen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.