En varg har skjutits i Dalarna. Troligen rör det sig om samma varg som de senaste dagarna har synts nära en skola i Vad, och tvingat skolbarn att stanna inne på rasterna. Foto: Andreas Ludvigson
En varg har skjutits i Dalarna. Troligen rör det sig om samma varg som de senaste dagarna har synts nära en skola i Vad, och tvingat skolbarn att stanna inne på rasterna. Foto: Andreas Ludvigson

Varg skjuten efter hotet mot skolbarnen

Publicerad

En närgången varg har tvingat skolbarnen i Vad att stanna inne på rasterna.

I dag sköts en skadad varg av länsstyrelsens jägare intill ett hönshus.

Den skjutna vargen, som med stor sannolikhet är den som rört sig i Vad, var en hanne på omkring 45 kilo, skriver länsstyrelsen i Dalarna.

Den hittades efter tips från allmänheten. Djuret - som var skadat i ena frambenet - rörde sig nära ett hönshus.

"Vargen visade ingen rädsla för skytten och sköts från nära håll", skriver länsstyrelsen i Dalarna, som tidigare i veckan beslutade om skyddsjakt.

Vargen skickas nu till Statens veterinärmedicinska anstalt för obduktion.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag