Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vårdcentral missade cancer – kvinna dog

Läkarna på en vårdcentral missade att en kvinna hade cancer, trots att hon i sju månaders tid sökte hjälp för bland annat andfåddhet, trötthet, smärta och knölar på kroppen.

När cancern i tarmen till slut upptäcktes, var kvinnan i 60-årsåldern redan döende. Hon avled knappt två månader senare, rapporterar P4 Jönköping.

Nu har dödsfallet anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) – både av kvinnans dotter och av Region Jönköping.

Vårdcentralen skrev bland annat ut järntabletter och antibiotika åt kvinnan och sade att hon inte visade tecken på någon allvarlig sjukdom.

Men till slut röntgades kvinnan, sedan de anhöriga drivit på. Då hade hennes cancer redan spridit sig från tarmen till flera andra delar av kroppen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.