Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vårbyledaren överklagar till Högsta Domstolen

Hovrättsdomen faller i stora gänghärvan • Rapparen Yasins dom på tio månaders fängelse står fast
Chihab Lamouri vill få sitt fall prövat i HD.
Foto: Polisen
Överklagan har lämnats in till Högsta domstolen.
Foto: Magnus Andersson / TT NYHETSBYRÅN

Chihab Lamouri, 34, har pekats ut som ledare för det kriminella Vårbynätverket och dömdes till fängelse i 17 år och 10 månader för mordförsök och flera andra grova brott.

Nu överklagar han Svea hovrätts dom till Högsta domstolen (HD).

Hovrätten dömde Chihab Lamouri till 17 år och tio månaders fängelse för en diger lista av grov brottslighet: mordförsök, synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grovt vapenbrott samt människorov, för att nämna några exempel.

Mannens försvarare Filip Rydin har nu ingett ett omfattande överklagande till Högsta domstolen.

Bland annat begär Chihab Lamouri att Högsta domstolen ska pröva hans påstådda delaktighet i människorovet och rånet rapartisten Einár samt ett mordförsök i Västerås. Han vill också att HD prövar om det fängelsestraff som utdömts mot honom står i överensstämmelse med praxis på området

”Efter en omfattande analys av hovrättens dom är vi av uppfattningen att hovrätten i flera avseenden landat i flera felaktiga juridiska slutsatser. Vidare har min huvudman fått en ovanligt sträng utdömd påföljd sett i ljuset av praxis från andra liknande mål. Vår förhoppning är därför att Högsta domstolen ska intressera sig för frågeställningarna och pröva dem”, säger advokaten Filip Rydin enligt ett pressmeddelande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.