Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Var tredje sparkad fick nytt kommunjobb inom ett år

Tjuvar som stjäl smycken och pengar från äldre i deras hem eller länsar sjukhusens läkemedelsskåp i jakt på narkotikaklassade mediciner. 

Våldsamma och hotfulla personer, förfalskare och sextrakasserare.

När den ena kommunen gör sig av med olämplig personal får var tredje sparkad snart ett nytt jobb i kommunen intill.

Vår granskning visar på stora brister i kommunernas anställningar – vilket kostar skattebetalarna miljoner och utsätter de allra svagaste för risker.

– Det är en otäck känsla att bli bestulen av människor som ska vara snälla och hjälpa en, säger Alf Thorson som blev bestulen på sina vigselringar av hemtjänstbiträdet. 

Bara några veckor efter att biträdet sparkats från kommunen kunde hon gå till ett nytt vårdjobb – i regionen.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.