Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Var femte amerikan tror på utomjordingar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Var femte amerikan tror på utomjordingar, visar en ny undersökning. Här några formationer i ett vetefält, som misstänks ha gjorts av varelser från en främmande planet.
Foto: Simo Rebic

NEW YORK. Bigfoot lever!

Ja, i varje fall om du frågar en beskärd del av befolkningen i USA.

Enligt en ny undersökning tror fler än var tionde amerikan på den mytologiska Storfoten - och var femte på utomjordingar.

En ny undersökning som presenterades i går visar att amerikaner onekligen gillar konspirationsteorier. Daily News rapporterar att bland annat 14 procent av de tillfrågade tror att den mytologiska varelsen Bigfoot lever.

Hela 21 procent är övertygade om att utomjordingar landade i Roswell 1947, en berömd historia där bilder kablades ut på en Alien med trasigt ben.

Global uppvärmning - en bluff?

Barack Obama är också föremål för spekulationer och teorier. 13 procent av de tillfrågade tror att han är antikrist, alltså djävulen i människogestalt.

En stor del av de republikanska väljarna, 60 procent, tror att global uppvärmning är en bluff, att jämföra med 23 procent av de demokratiska väljarna.

Hela 28 procent är övertygade om att Saddam Hussein var inblandad i terrorattacken mot World Trade Center 2001, visar undersökningen enligt Daily News.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.