"Vår fantastiska värld" - premiär på tisdag

Publicerad
Uppdaterad
Välkommen till Vår Fantastiska Värld - ett magasin som inbjuder till spännande läsning om allt mellan himmel och jord.
Dessutom får du en dvd-film på köpet med varje nummer.
På tisdag är det premiär för det nya månadsmagasinet Vår Fantastiska Värld.
Du kan köpa det tillsammans med Expressen, GT och Kvällsposten.
– Vi vet att många av Expressens läsare intresserar sig för populärvetenskap och historia. Vår Fantastiska Värld är ett magasin för alla dem, säger Anna-Clara Welander, utvecklingschef på Expressen.

Jakten på skapelsens gåta

Johan Erséus, redaktör för Vår fantastiska värld. Redaktionen vill stimulera läsarnas nyfikenhet och hoppas på en "oj, vilken fantastisk värld vi lever i"-effekt med varenda text i tidningen – från den kortaste notisen till de längsta reportagen.
– Vår ambition är att kittla nyfikenheten och sprida kunskaper om vår samtid, framtid och historia, säger Johan Erséus, redaktör för Vår Fantastiska Värld.
I Vår Fantastiska Värld får läsarna följa med på en fascinerande resa i tid och rum.
Några exempel:
o Du får kika bakom kulisserna i Japan och
Västerås där framtidens robotar utvecklas.
o Verkligheten överträffar dikten. Läs historien om hur påven försökte driva djävulen ur Hitler.
Anna-Clara Welander, Expressens utvecklingschef. o Jakten på skapelsens gåta för oss ut i världsrymden vid tiden före Big Bang. Resultatet blir en hisnande insikt – det kan finnas flera universum.
o Det är 200 år sedan kriget rasade på svensk mark. Upplev dagen när vi förlorade Finland.
o Se de makalösa bilderna av människokroppens inre i genomskärning. Linköpingsprofessorn Anders Perssons teknik avslöjar mord och räddar liv.

Räcker en hel månad

– Vår Fantastiska Värld innehåller så många spännande reportage att den räcker en hel månad, säger Anna-Clara Welander.
Och dessutom följer en dvd från National Geographic med på köpet med varje nummer. Dvd:n i premiärnumret är en fantastisk film om dinosaurier.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag