Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Väpnat rån på restaurang i Uppsala

Följ senaste nytt i Expressen TV.

Två personer har utsatts för ett väpnat rån med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner i Heby under tisdagskvällen, meddelar polisen på sin hemsida. 

– Det var flera stycken, de ska ha lämnat i en bil men det är oklart exakt hur många de var, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisen. 

Det var sent på tisdagskvällen som flera gärningspersoner tog sig in på en restaurang i Tärnsjö i Heby. 

– Det var flera stycken, de ska ha lämnat i en bil men det är oklart exakt hur många de var, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisen och fortsätter: 

– Det är inte tal om tiotal.

De fick med sig kontanter och tobaksvaror, enligt anmälan, men enligt Ahlén är det oklart hur stora summor pengar de fick med sig. 

Restaurangen har spärrats av för en teknisk undersökning. De två rånade personerna har kunnat lämna platsen efter att ha blivit omplåstrade av ambulanspersonal. 

– Det ska hållas flera förhör med målsägande och eventuella vittnen, säger Ahlén. 

Polisen har upprättat en anmälan om grovt rån. 

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.