Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort antal vapen hittade efter tillslag

Genrebild.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Genrebild.Foto: TT NYHETSBYRÅN

På söndagskvällen tog polisen ett större antal vapen, stora mängder narkotika och sprängmedel i beslag i södra Stockholm. 

En person är anhållen misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. 

– Vissa av de här vapnen är tänkta att använda i krig, säger utredningsledare Jonas Lindberg på grova brottsektionen vid polisen i Stockholm syd. 

Det var i samband med ett rutinmässigt narkotikasök i ett parkeringsgarage i Skärholmen i södra Stockholm som polisen gjorde tillslaget. 

Ett större antal vapen, stora mängder narkotika och även sprängmedel hittades i fordon med hjälp av sökhund. 

En man är anhållen misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

En förundersökning är inledd.

– Han är relativt ung och känd för polisen men inte dömd för någonting.  Han anhölls i går kväll och var då i närheten av bilen. Vi har hållit förhör och han förnekar brott, säger utredningsledare Jonas Lindberg på grova brottsektionen vid polisen i Stockholm syd.

Stort antal vapen tagna i beslag – man anhållen

Jonas Lindberg vill av utredningsskäl inte gå in på vilka typer av vapen det rör sig om. 

– Det är jättestora mängder. Vissa av de här vapnen är krigsvapen som är tänkta att använda i krig, säger han. 

Polisen misstänker att gömman har kopplingar till kriminell verksamhet. 

– Allting pekar på att det är en del av ett kriminellt nätverk, men jag tänker inte gå in på vilket nätverk det är. Det finns flera omständigheter som pekar på det, men jag tänker inte gå in på vilka typer av omständigheter det handlar om, säger Jonas Lindberg och fortsätter:

– Jag tycker det är otroligt bra att vi har gjort det här beslaget. De här vapnen, sprängmedlen och narkotikan är tänkta att skada människor. Nu är det ett antal människor som inte kommer bli skadade av det här i alla fall så det är fantastiskt bra. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.