Genrebild. Foto: TT NYHETSBYRÅNGenrebild. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Genrebild. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Genrebild. Foto: TT NYHETSBYRÅNGenrebild. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Genrebild. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Stort antal vapen hittade efter tillslag

Publicerad

På söndagskvällen tog polisen ett större antal vapen, stora mängder narkotika och sprängmedel i beslag i södra Stockholm. 

En person är anhållen misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. 

– Vissa av de här vapnen är tänkta att använda i krig, säger utredningsledare Jonas Lindberg på grova brottsektionen vid polisen i Stockholm syd. 

Det var i samband med ett rutinmässigt narkotikasök i ett parkeringsgarage i Skärholmen i södra Stockholm som polisen gjorde tillslaget. 

Ett större antal vapen, stora mängder narkotika och även sprängmedel hittades i fordon med hjälp av sökhund. 

En man är anhållen misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

En förundersökning är inledd.

– Han är relativt ung och känd för polisen men inte dömd för någonting.  Han anhölls i går kväll och var då i närheten av bilen. Vi har hållit förhör och han förnekar brott, säger utredningsledare Jonas Lindberg på grova brottsektionen vid polisen i Stockholm syd.

Stort antal vapen tagna i beslag – man anhållen

Jonas Lindberg vill av utredningsskäl inte gå in på vilka typer av vapen det rör sig om. 

– Det är jättestora mängder. Vissa av de här vapnen är krigsvapen som är tänkta att använda i krig, säger han. 

Polisen misstänker att gömman har kopplingar till kriminell verksamhet. 

– Allting pekar på att det är en del av ett kriminellt nätverk, men jag tänker inte gå in på vilket nätverk det är. Det finns flera omständigheter som pekar på det, men jag tänker inte gå in på vilka typer av omständigheter det handlar om, säger Jonas Lindberg och fortsätter:

– Jag tycker det är otroligt bra att vi har gjort det här beslaget. De här vapnen, sprängmedlen och narkotikan är tänkta att skada människor. Nu är det ett antal människor som inte kommer bli skadade av det här i alla fall så det är fantastiskt bra. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag