Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vänsterpartist anklagas för sextrakasserier

Vänsterpartisten Christer Borgström, 35, tvingas lämna sina politiska uppdrag.
Flera kvinnor anklagar honom för sexuella trakasserier.
- Sånt här förekommer i hela samhället, säger partisekreterare Pernilla Zethraeus.
Debatten kring sextrakasserierna inom Ung vänster har knappt hunnit tystna. Då kommer nästa slag mot det uttalat feministiska vänsterpartiet. Politikern Christer Borgström, ordförande i Kortedalas stadsdelsnämnd i Göteborg, anklagas för sexuella trakasserier mot flera kvinnliga kolleger. För några veckor sedan tog en kvinnlig politiker kontakt med vänsterns gruppledare i kommunfullmäktige, kommunalrådet Eva Olofsson. Kvinnan berättade att hon under en tid blivit utsatt för sexuella trakasserier från Christer Borgströms sida. - Vi beordrade Christer att ta en timeout medan vi utredde saken, säger vänsterns distriktsordförande Mats Pilhem. Under utredningens gång hörde fler kvinnliga politiker av sig och berättade liknande historier. - Vi konfronterade Christer med uppgifterna, och han förnekade inte dessa. Då fanns bara en sak att göra, att be honom lämna ordförandeskapet med omedelbar verkan, säger Mats Pilhem. Christer Borgström är även ombudsman i Göteborgsvänstern. Det jobbet får han tills vidare behålla. Han har inte heller blivit utsparkad ur partiet. - Jag är fortfarande partimedlem, säger Christer Borgström. I övrigt vill han inte kommentera anklagelserna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.