Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vänsterpartiets Ulla Andersson lämnar

Ställer inte upp för omval: "16 år får räcka.”
Vänsterpartiets Ulla Andersson lämnar sin post.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson ställer inte upp för omval. Det meddelar hon på sin facebook-sida. 

Ulla Andersson lämnar sin post, hon meddelar på Facebook att hon inte kommer att kandidera för ytterligare en mandatperiod. 

Hon skriver:

”Jag har meddelat länets valberedning att jag inte kommer kandidera för ytterligare en mandatperiod, 16 år får räcka.”

”Jag tror att jag bidragit till att utveckla vårt parti, vår ekonomiska politik och påverkat svensk politik.”

Ulla Andersson har under flera års tid trappat ner sitt engagemang. 2018 lämnade hon partistyrelsen, verkställande utskottet och posten som vice ordförande. Hon sjukskrevs för utbrändhet.  

Ulla Andersson är ledamot i finansutskottet sedan 2006, ledamot i styrelsen för Stiftelsen Riksbankens jubileumsfond sedan 2018. Hon har varit suppleant i bland annat miljö- och jordbruksutskottet, justitieutskottet och skatteutskottet.

Hon har tidigare varit en kandidat för partiledarposten. 

Facebook-inlägget

I 15 år har jag varit Vänsterpartiet Gävleborgs riksdagsledamot och dessutom ekonomisk politisk talesperson för Vänsterpartiet. Under alla dessa år har jag känt förtroende från distriktet och bland partikamrater i länet och runt om i landet och det har självklart varit väldigt viktigt. Jag tror att jag bidragit till att utveckla vårt parti, vår ekonomiska politik och påverkat svensk politik. Jag har i alla fall alltid försökt göra mitt bästa och alltid försökt företräda de människor som röstat på oss.

Det har varit fint lärorikt och givande. Jag har haft förmånen att träffa och möta väldigt många fina människor i partiet och på de möten och verksamhetsbesök jag deltagit i. Jag har fått sett och tagit del av många väldigt många olika proffsiga verksamheter med engagerade och kunniga anställda, inte minst alla gånger jag praktiserat i äldreomsorgen. Även om det varit roligt och givande så har det ju också varit påfrestande och väldigt mycket arbete, väldigt mycket. Och jag är ju dessutom inte så bra på att göra saker på halvfart eller halvdant.

Så nu är det dags för nya krafter att ta vid. Jag vet att den personen kommer att fortsätta att utveckla vårt parti och vår politik på bästa sätt. Jag har meddelat länets valberedning att jag inte kommer kandidera för ytterligare en mandatperiod, 16 år får räcka.

Nu är det dock nästan ett år kvar till valet och mycket vi behöver göra för att växa oss starkare och påverka svensk politik i större utsträckning, det behövs verkligen! Så vi jobbar på tillsammans. Och tänk vad mycket vi ska åstadkomma i valet och därefter.

Och ja, det är visst vemod så klart men det känns att det är rätt beslut. Snart kommer jag få sova hemma i egen säng och vara med min familj mycket mer  det känns gott.

Vänligen Ulla


Texten uppdateras

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.