Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vänsterextrema bombhotade FMV

Polisen hittade en misstänkt bomb i en papperskorg utanför Försvarets materielverk på Banérgatan i Stockholm i eftermiddags.
Nu skickas den misstänkta bomben till analys.
Området utanför Försvarets materielverks huvudentré på Banérgatan spärrades av på måndagseftermiddagen. Larmet om den misstänkta bomben kom till polisen från personalen vid FMV. Enligt uppgifter till Expressen.se ligger vänsterextrema Global Intifada bakom bombhotet. Via ett mejl säger sig gruppen ha placerat ut en låda med brandbomber utanför FMV under natten till måndagen. - Vi har ingen information om vem som ligger bakom det, säger Björn Engström till Expressen.se. Vänstergruppens skäl är att FMV "aktivt köper vapen och militär utrustning av Israel". Polisen hävde avspärrningarna vid 19-tiden på måndagskvällen. - Bombtekniker har hämtat två flaskor ur en papperskorg, säger Kjell Lindgren, presstalesman vid Citypolisen till TT. Flaskorna körs till polisens desarmeringsplats i Rosersberg utanför Stockholm där innehållet ska analyseras. Kurt Svensson som är informationschef på FMV säger till Expressen.se att verket inte fått information om att det fanns en hotbild innan det att bombhotet kom. I lokalerna på Banérgatan arbetar ungefär 1 000 personer. Huvudbyggnaden fick evakueras i samband med bombhotet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.