Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vänsterextrema bombhotade FMV

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Polisen hittade en misstänkt bomb i en papperskorg utanför Försvarets materielverk på Banérgatan i Stockholm i eftermiddags.

Nu skickas den misstänkta bomben till analys.

Området utanför Försvarets materielverks huvudentré på Banérgatan spärrades av på måndagseftermiddagen. Larmet om den misstänkta bomben kom till polisen från personalen vid FMV. Enligt uppgifter till Expressen.se ligger vänsterextrema Global Intifada bakom bombhotet. Via ett mejl säger sig gruppen ha placerat ut en låda med brandbomber utanför FMV under natten till måndagen. - Vi har ingen information om vem som ligger bakom det, säger Björn Engström till Expressen.se. Vänstergruppens skäl är att FMV "aktivt köper vapen och militär utrustning av Israel". Polisen hävde avspärrningarna vid 19-tiden på måndagskvällen. - Bombtekniker har hämtat två flaskor ur en papperskorg, säger Kjell Lindgren, presstalesman vid Citypolisen till TT. Flaskorna körs till polisens desarmeringsplats i Rosersberg utanför Stockholm där innehållet ska analyseras. Kurt Svensson som är informationschef på FMV säger till Expressen.se att verket inte fått information om att det fanns en hotbild innan det att bombhotet kom. I lokalerna på Banérgatan arbetar ungefär 1 000 personer. Huvudbyggnaden fick evakueras i samband med bombhotet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.