Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vännerna ursinniga – efter detaljen på notan

Till vardags jobbar Francisco Tajeda, 38, som soldat. Foto: INSTAGRAM
Under Mykonos-resan fick han en hög restaurangnota. Foto: TRIPADVISOR

Soldaten Francisco Tajeda från Brooklyn i USA njöt av drömsemestern på paradisön Mykonos i Grekland.

Efter att 38-åringen slagit sig ned på en av öns restauranger med sina vänner och njutit av en grekisk lunch inträffade det oväntade.

Trots att sällskapet bara ätit några portioner calamares och njutit av lokalbryggd öl landade notan långt över det förväntade.

– Jag blev så arg att jag behövde röka en cigarett, och jag har inte rökt sedan 2011, säger Francisco till Daily Mail.

Nu ryter restaurangägaren tillbaka mot calamareskritiken.

Francisco Tajeda, 38, från Brooklyn i USA besökte nyligen den grekiska ön Mykonos. Efter en dag på stranden blev han och vännerna hungriga, varför de slog sig ned på strandrestaurangen DK Oyster vid stranden Platys Gialos.

Det gick dock inte långt innan sällskapet började ana ugglor i mossen. Väl medvetna om att priserna på ön kan vara höga, bad de en servitris att få se menyn.

– Vid upprepade tillfällen bad vi om menyn, men hon kom aldrig ut med någon. Men vi var hungriga så vi beställde caesarsallad utan att ha sett priserna, säger Tajeda till Daily Mail.

Caesarsalladen gick ned, och sällskapet övervägde att beställa huvudrätt. Men då de fortfarande inte fått se priserna på en meny, valde de till sist att beställa några portioner calamares, en av restaurangernas förrätter.

– Vi tyckte att stället kändes skumraskt, så vi sa ”vi tar en till förrätt, avslutar ölen, och sticker”, berättar Francisco Tajeda.

Sagt och gjort beställde sällskapet var sin tallrik friterad bläckfisk. Samtidigt förvirrade servitrisens agerande dem. Efter att ha frågat vad calamares faktiskt kostade fick de svaret att: ”Det beror på”.

Maten kom ut, och därefter försvann servitrisen, fram till dess att hon återvände med notan.

– När notan kom tänkte jag ”det här är löjeväckande, varför i hela fridens namn tar de så mycket betalt?”, säger Francisco Tajeda till Daily Mail.

Restaurangnotan blev dyr. Tre portioner caesarsallad, sex kalamares, sex öl, två vatten, och en tomatjuice landade på hela 836, 20 euro, motsvarande ungefär 9 700 svenska kronor. Foto: TRIPADVISOR

Klagade på resesajten

Soldaten från Brooklyn lade efter besöket upp en bild på resesajten Tripadvisor, där han varnade andra för att gå till restaurangen. I inlägget redogjorde han för kvittot, som  visar att tre portioner caesarsallad, sex calamares, sex öl, två vatten, och en tomatjuice kostade 836,20 euro, motsvarande ungefär 9 700 svenska kronor.

”Det här stället är en blåsning, titta på bilden jag la upp. Det kostade 830 euro för calamares, sex öl och tre sallader. Personalen är oärlig och vägrade ge oss en meny och priser. Undvik detta ställe så långt det går!”, skriver Tajeda på Tripadvisor.

– Jag blev så arg att jag behövde röka en cigarett – och jag har inte rökt sedan 2011, säger han till Daily Mail.

Francisco Tajeda är inte den enda som klagar. Många andra på Tripadvisor har lagt upp upprörda recensioner, där de höga prisnivåerna ifrågasätts.

Restaurangen DK Oyster ligger intill stranden. Foto: TRIPADVISOR

Ägaren slår tillbaka mot kritiken

Samtidigt har restaurangen i genomsnitt fyra stjärnor av fem stjärnor fördelat på 875 omdömen – och restaurangägaren har nu rutit tillbaka mot klagomålen.

Ägaren Dimitris Kalamaras säger till Daily Mail att prisnivåerna absolut är höga – men att de motsvarar restaurangens kvalitet.

– Jag vill säga från hjärtat att vi värdesätter våra kunder, och vi har noggrant räknat på kostnaderna för att kunna producera en produkt som vi anser ger värde för pengarna, säger Kalamaras och fortsätter:

– Har du inte råd med maten, undvik bitterhet och beställ från vår kombinationsmeny som kanske inte är det mest tillfredsställande valet, men erbjuder en glimt för de som inte har råd med upplevelsen.