Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vännerna svek Tommy Johnsons begravning

När skådespelaren Tommy Johnson begravdes i går dök bara ett tiotal kolleger upp vid Hoppets kapell på Skogskyrkogården.
Skådespelaren Tommy Johnson hade en lång och hyllad karriär bakom sig.
Men bara några enstaka kolleger kom till hans begravning.
- Fler borde ha varit här, säger skådespelaren Olle Björling.
Tommy Johnson.
Runt 50 personer samlades vid Hoppets kapell på Skogskyrkogården i går eftermiddag. Förutom familjen kom många gamla kamrater från Södermalm i Stockholm. Barndomsvännen Stig "Stickan" Eek höll tal under ceremonin. - Jag berättade hur vi blev kompisar genom fotbollen. Då var vi bara 13 år gamla och ville bli fotbollsmålvakter. Fast Tommy satsade i stället på att bli skådis, och det gick ju väldigt bra, berättar Stickan. Tommy Johnson tog snart plats i den svenska skådespelareliten. Många minns honom från "Vi på Saltkråkan", "Badjävlar", "Bröderna Lejonhjärta", "Mannen från Mallorca" och "Kådisbellan".

"Hade kul tillsammans"

Olle Björling spelade med Tommy Johnson i den populära tv-serien "Någonstans i Sverige". - Jag läste i Expressen att han var död. Samma dag kom en person fram till mig på gatan och sa att Korpral Hugg hade gått bort. Tommy var inte bortglömd av publiken, säger Olle Björling. Även Per Ragnar var skådespelare i "Någonstans i Sverige". För honom var det självklart att komma till begravningen. - Jag hade väldigt kul tillsammans med Tommy och han var en fantastisk skådespelare. Tyvärr gled vi ifrån varandra de sista åren, säger han. Tommy Johnson hittades död i sin lägenhet vid Hornstull 1 september. Det hårda livet hade satt sina spår. Mot slutet var han ensam och övergiven av sina gamla vänner. Dottern Mimi har tidigare berättat för Expressen: - Det är ingen hemlighet att han hade problem med spriten, så jag trodde att han kanske hade supit till och var på något behandlingshem. Per Ragnar kände till Tommy Johnsons bekymmer. - De flesta visste att han hade kämpigt med spriten. Då blir det väl så att man tappar kontakten med omgivningen. Olle Björling tycker ändå att fler skådespelare borde ha kommit till begravningen. - Massor av skådisar har jobbat med honom. Jag tycker man ska hedra en gammal kollega.

"Kommer sakna Tommy"

Skådespelaren Anders Nyström kom till begravningen och såg sig omkring efter gamla kolleger. Han hälsade på skådespelarna Irma Eriksson, Willie Andréason och Gunvor Pontén. - Begravningen var väldigt fin. Jag kommer att sakna Tommy, sa Anders Nyström.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!