Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännerna: Han såg för bra ut – mördades av IS

Den irakiska modellen, Karar Nushi, mördades brutalt.
Enligt Nushis vänner mördades han av radikala islamister på grund av sitt utseende.Foto: AP / AP

En manlig irakisk modell blev brutalt mördad i Bagdad, Irak, på grund av sitt utseende, sin klädsel och för att han umgicks med kvinnliga skådespelare.

Det tror modellens vänner, som menar att radikala islamister ligger bakom mordet, skriver The Independent.

Den irakiska modellen, Karar Nushi, mördades brutalt. Han knivhöggs till döds i Iraks huvudstad Bagdad, efter att ha mottagit dödshot för sitt långa hår och sina tajt åtsittande kläder. Det skriver The Independent.

Nushi studerade på ett institut för Fine Arts och var enligt tidningen både skådespelare och modell.

 

LÄS MER: IS-terrorister knuffar homosexuell från tak 

 

Hans kropp hittades täckt av knivhugg på gatan Palestine Street i norra delen av Bagdad, enligt Iraqi News. Det ska även ha funnits tecken på att han utsatts för tortyr. 

Nushis vänner säger via sociala medier att de tror att modellen blev mördad av radikala islamister på grund av hur Nushi klädde sig, hans långa hår och för att han umgicks med kvinnliga skådespelare. Nushi, som var shiamuslim, ska ha förberett sig för en manlig skönhetsfestival strax innan sin död, enligt tidningen.

Flera liknande fall

Förra året mördade IS en man, som de anklagade för att vara homosexuell, genom att kasta ner honom från en byggnad. Samma år begicks även en liknande handling av extremister i Aleppo, Syrien, då en man med ögonbindel kastades ner från en tio våningar hög byggnad. Också han anklagades för att vara homosexuell.

Amir Ashour, grundare av en gruppen Iraqi LGBT rights group – som kämpar för LGBT-rättigheter i Irak – blev även han tidigare mordhotad och har tvingats fly från Irak till Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.