Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vännens kärleksfulla brev till Sara

Sara Svensson vid rekonstruktionen av mordet på Alexandra Fossmo i Knutby.
Farid Lamrani, 52, försökte hjälpa Sara Svensson att hitta ett vapen och under en månad i fjol bodde hon hos honom.
I dag fortsätter Knutbyrättegången i hovrätten Sara ska berätta om vapenköpet.
I dag skriver också Farid Lamrani ett kärleksfullt brev från fängelset.
Sara, hade du avslöjat dina planer för mig kunde jag
ha stoppat tragedin.
I december 2003 mötte den 52-årige svensken med marockanska rötter, Farid Lamrani, en ung kvinna på Sergels torg i Stockholm. Hon kom fram till honom och presenterade sig. – Jag heter Sara Svensson. Jag och min väninna har blivit våldtagna av ett gäng män. Kan du hjälpa mig för att skaffa fram ett vapen? Vi vill kunna försvara oss! Lamrani trodde på hennes ord. Under en hel månad försökte han hjälpa henne med vapnet – men misslyckades.

Får inte skriva

Expressen publicerade i somras en lång intervju med Lamrani, när vi som enda tidning träffade honom i fängelset i den marockanska staden Tanger. Där avtjänar han ett treårigt straff för narkotikasmuggling. Sedan skotten i Knutby har Lamrani velat skriva till barnflickan – men får inte göra det från fängelset. Men på telefon läser han upp brevet för Expressen. – Sara, hade du avslöjat dina planer för mig då kunde jag, med Guds hjälp, ha stoppat tragedin.

Inte arg på Sara

Trots att Sara Svensson lurade honom är han inte arg på henne – tvärtom. – Jag är inte besviken på dig. Jag förstår att du hade det svårt. När han försökte skaffa ett vapen åt barnflickan tog han kontakt med kriminella gäng – men de lurade honom två gånger med falska vapen. Till slut fick Sara Svensson själv fram ett vapen. "Varm och attraktiv" Lamrani tror fortfarande att Sara är en god människa. – Vad jag vet är du en sympatisk kvinna, varm och attraktiv.

Här är brevet:

Tanger, Marocko. Hej Sara. Jag mår bra och hoppas att du gör det också. Det är tungt och tufft att vara i fängelse här i Marocko. Det är varmt just nu. Tiden går sakta och som du vet älskar jag Sverige, friheten, mina barn och mina vänner. Sara, hade du avslöjat dina planer för mig då kunde jag, med Guds hjälp, ha stoppat tragedin. Jag dömer inte dig. Men jag hoppas att svenska samhället tar hänsyn till dig och dina positiva sidor. Det kommer att bära frukt i framtiden. Vad jag vet är du en sympatisk kvinna, varm och attraktiv. Du kommer att bli en bra människa i framtiden. Jag hoppas att samhället förstår det också. Jag hoppas att Gud förlåter dig. Var stark, stå på dig och sköt om dig. Din vän för alltid, även när det är svårt. Jag är inte besviken på dig. Jag förstår att du hade det svårt. Varma hälsningar och kram. Farid Lamrani