Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännen till mördade kvinnan i Nacka: ”Hade så många planer”

Det var vid 19-tiden på torsdagskvällen som polisen larmades till ett radhusområde i Nacka, söder om Stockholm.
Enligt Expressens uppgifter var det mannen själv som ringde 112.

Kvinnan i 20-årsåldern hade precis blivit mamma.

När hon hittades död låg bebisen och sov, och hennes pojkvän misstänks för mord.

Nu berättar en vän för Aftonbladet om den unga kvinnans liv.

– Jag lovar att jag ska berätta för ditt barn om hur mycket du älskade din bebis. Älskade vän, jag ska berätta för hela världen om dig. Du ska aldrig glömmas bort, säger hon.

Det var vid 19-tiden på torsdagskvällen som polisen larmades till ett radhusområde i Nacka, söder om Stockholm. 

Där hittades en kvinna i 20-årsåldern död i en bostad. Enligt uppgifter till Expressen låg hennes bebis och sov i samma rum.

Kvinnans vän berättar för Aftonbladet om det ofattbara i att hon är borta. Hennes bebis var bara tre veckor, och kvinnan säger att hon aldrig sett sin vän så lycklig som under den sista tiden.

– Hon var så glad och lycklig över att ha blivit mamma. Vi hade så många planer för våra barn, att de skulle bli vänner och leka tillsammans.

”Du ska aldrig glömmas bort”

Vännen berättar för Aftonbladet hur kvinnan i 20-årsåldern fick alla omkring henne att skina upp. Hur hon satte andras välmående framför sitt eget, hur smart hon var, och hur hon hade ett sätt att dra lite torra skämt: ”Som egentligen inte var roliga, men när hon sa dom så blev det roligt.” 

På en minnesstund i veckan kom över 100 personer dit, berättar vännen.

Det ska inte ha funnits något som pekat på att kvinnan levt i en våldsam relation, säger hon. Vännen berättar också att de nyligen pratat om det misstänkta mordet på Elin Klinteberg i Höör. 

– För bara en vecka sedan pratade vi om 18-åriga Elin som blivit mördad, och att det så klart var en man hon kände som gjort det. Vi pratade om hur ung hon var, att hennes liv knappt hade börjat, säger vännen till Aftonbladet.

En man i 25-årsåldern, kvinnans pojkvän, är häktad misstänkt för mord. Enligt Expressens uppgifter var det mannen som ringde 112. 

Den misstänktes advokat Kristofer Stahre har skrivit i ett sms till Expressen att mannen ”förnekar brott och är förtvivlad över situationen”.

Se också:

De tre senaste veckorna har fem kvinnor dödats i Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.