Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vann 13,6 milj på lotto - köper var sin Ferrari

Två Växjökillar i 30-årsåldern tog hem årets sista Lottovinst på 13,6 miljoner kronor.

Vännerna hoppas nu lyckas med konststycket att köpa var sin Ferrari - och samtidigt förbli anonyma.

– Det är bara att sätta sig ner och välja om Ferrarin ska vara svart eller röd, säger en av vinnarna.

Årets sista Lottovinst blev 13,6 miljoner kronor. Vinnarna är två kompisar i 30-årsåldern bosatta utanför Växjö som nu planerar att köpa var sin Ferrari.

- Vilken start på det nya året! Det är en dröm som slår in, helt magiskt. Vi är två kompisar som har spelat på Lotto i fem år. Det är helt overkligt att vi vunnit så mycket pengar. Hjärtat bara bultar, säger den ene lycklige vinnaren.

- Det känns som man har blivit överkörd av en dumper å överlevt utan brutna ben. Lycka på så många sätt, säger den andre när Expressen når dem via mejl förmedlade av Svenska spel.

Vill förbli anonyma

Killarna, som alltså vill förbli anonyma, lärde känna varandra när de gick i parallellklass och har följt varandra genom livet. De senaste fem åren har de roat sig med att spela på Lotto tillsammans.

Denna gång hade duon spelat 12 Lottorader för sammanlagt 72 kronor på svenskaspel.se. Den exakta vinsten blev hela 13 693 524 kronor.

- Vi har alltid sagt att om det blir en riktig högvinst köper vi var sin Ferrari. Nu får vi fira med champagne och sedan är det bara att sätta sig ner och välja om Ferrarin ska vara svart eller röd, säger den ene vinnaren.

Båda vinnarna uppger att de har fasta och trygga jobb och att de nyligen blivit husägare. Vid sidan av sina eventuella köp av Ferraribilar ska den ena vinnaren investera i åkermark och ge "närodlat ett nytt ansikte".

På frågan om varför de vill vara anonyma säger vinnarna att det beror på "allt man har hört". Att de är rädda för att bli överösta med "allt från telefonsamtal till post".

Vad händer när det blir känt i Växjö vilka ni är?

- Jag tror inte att de kommer att få veta. Om nu så skulle vara fallet... får man ta det då.

Vad ser ni fram emot?

- Friheten! Friheten kommer att finnas på ett helt nytt sätt när man har dessa tillgångar.

Vad är ni oroade för?

- Att man börjar grunna för mycket. Livet kommer att fortsätta precis som förut. Men att friheten att åka jorden runt eller köpa en Ferrari finns där!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!