Vann 12 miljoner - av misstag

Publicerad
Uppdaterad
En man i Stockholm spelade på Keno - och vann 12 miljoner av misstag.
45-åringen lämnade in samma identiska rad, satsade 40 kronor, och vann fyra gånger om.
En 45-årig man spelade i måndags samma identiska rad på Keno fyra gånger och vann - fyra gånger om.

"Vet inte hur det gick till"


På frågan om varför den 45-årige mannen valde att spela samma rad fyra gånger har han inget svar. Foto: Jan Düsing
- Jag vet inte riktigt hur det gick till, jag åkade lägga in spelet fyra gånger och tänkte att det nog vore otur om jag tog bort någon av raderna, säger han till Svenska Spel.

Drömlägenhet


Det första mannen ska göra med vinstpengarna är att flytta in till stan igen.
- För ett par år sedan flyttade jag från innerstan till Lidingö, nu har jag äntligen råd att flytta tillbaka och köpa min drömlägenhet, säger 45-åringen.
Att man spelar en rad på flera kvitton hör inte till det normala, enligt Doreen Genmark som arbetar med PR för Svenska Spel.
- Det var jätteroligt, man blir själv helt upprymd, säger Doreen Genmark till Expressen.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag