Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Väninnans ord om Melania och Trumps äktenskap

Melania Trump.
Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Stephanie Winston Wolkoff var Melania Trumps nära väninna under 15 år.
Foto: Gregory Pace/BEI/REX / Copyright (c) 2014 Shutterstock. No use without p
Stephanie Winston Wolkoffs bok ”Melania and Me: The Rise and Fall of My Friendship with the First Lady” om deras vänskap kom ut i början av månaden.
Foto: Simon & Schuster

Melania och Donald Trumps äktenskap är en ”transaktion”, berättar en före detta vän till USA:s presidentfru.

I utbyte mot att gifta sig med Trump har Melania har fått rikedom, amerikanskt medborgarskap och är nu presidentfru, påpekar Stephanie Winston Wolkoff.

– Hon var en ung modell, hon hade inte haft någon framgång – sedan träffade hon Donald, säger Stephanie Winston Wolkoff till BBC Newsnight. 

Stephanie Winston Wolkoff var Melania Trumps nära väninna under 15 år.

Hon har känt USA:s presidentfru sedan innan hon gifte sig med Trump, och har följt paret på nära håll.

– Jag tror verkligen att det är ett transaktionsäktenskap, säger Stephanie Winston Wolkoff till BBC:s Newsnight och fortsätter:

– Donald fick en snygg kvinna vid sin sida – Melania har fått två dynamiska decennier.

Från modell till Vita Huset

Stephanie Winston Wolkoff förklarar att Melania var en ung modell utan någon större framgång när hon träffade Donald. 

Hon menar på att Melania har fått ut mycket av deras äktenskap.

- Hon gifte sig, hon blev amerikansk medborgare, dom fick en son och tio år senare är hon USA:s presidentfru, säger Stephanie Winston Wolkoff.

Prydde Vogue

Melania fick dessutom pryda omslaget till Vogue när paret skulle gifta sig, något som ”legitimerade” både henne och Donald, säger Stephanie Winston Wolkoff, som då jobbade på modetidningen.

Stephanie Winston Wolkoff blev senare Melanias närmaste rådgivare i Vita huset – tills hon fick sparken.

Hennes bok ”Melania and Me: The Rise and Fall of My Friendship with the First Lady” om deras vänskap kom ut i början av månaden.

VEM ÄR STEPHANIE WINSTON WOLKOFF?

Wolkoff jobbade under flera år på amerikanska Vogue och arrangerade den världskända Met Galan. Hon träffade Melania, som då hette Knauss, år 2003 och de blev vänner.

När Trump vann presidentvalet år 2016 anlitades Stephanie Winston Wolkoff som ”producent” för den omtalade installationsceremonin, och sedan anställdes hon av Melania.

Under 2017 var hon Melanias ”högra hand” i Vita huset, men fick sparken i februari 2018 efter rapporter om att hennes bolag fått 26 miljoner dollar för att arrangera ceremonin.

Se Melanias tal från republikanernas konvent

Melania Trump: ”Våra liv har förändrats drastiskt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.