Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Väninna: Maxwell fejkade att hon var Epsteins flickvän

Ghislaine Maxwell gripen av polis
Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell var aldrig ett par, enligt en nära vän.Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Ghislaine Maxwell.Foto: Dan Herrick-KPA / © 2003 by Dan Herrick

Ghislaine Maxwell fejkade att hon var flickvän till Jeffrey Epstein.

Det säger Christina Oxenberg, släkting till den brittiska kungafamiljen, som tidigare var en av deras goda vänner

Tidigare i veckan meddelade en amerikansk åklagare att Ghislaine Maxwell vara hemligt gift.  Nu avslöjar en gammal vän att hennes påstådda kärleksförhållande med Jeffrey Epstein var påhittat, skriver New York Post. 

– Hon ville att jag skulle tro att hon var Jeffrey Epsteins flickvän. Hon ville att det skulle vara storyn, sade författaren och modeskaparen Christina Oxenberg i nyhetsprogrammet ”60 Minutes” i Australien.

På intervjuarens fråga ”Hur vet du att hon inte var hans flickvän?” svarade hon:

– För att hon inte var tolv år.

Christina Oxenberg.Foto: DDP / STELLA PICTURES/DDP/INTERTOPICS/PACIFIC COAST NEWS

Syssling till prins Andrew

Christina Oxenberg är syssling till prins Andrew, god vän till Ghislaine Maxwell och den sexbrottsdömde miljardären Jeffrey Epstein. De rörde sig i samma kretsar.

Hon säger att hon aldrig varit medveten om Maxwells påstådda roll som kopplerska, alltså att hon skulle ha fixat unga flickor till Maxwell. Men hon förklarar att de båda utnyttjade varandra och att båda drog nytta av bekantskapen.

– De passade perfekt ihop. De behövde varandra. Han hade pengarna, hon hade förbindelserna, sade Christina Oxenberg i tv-intervjun i Australien.

Dotter till prinsessa

Christina Oxenberg, 57, är född i New York och dotter till prinsessan Elizabeth av Jugoslavien och en amerikansk affärsman som var nära vän till familjen Kennedy. Hon är journalist och författare som skrivit sju böcker – och har även varit modeskapare.

Hennes syster Catherine Oxenberg är amerikansk filmstjärna, känd bland annat från tv-serien ”Dynasti”.

Filmstjärnan Catherine Oxenberg.Foto: BEBETO MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX

Ghislaine Maxwell, 58, greps den 2 juli efter att ha hållit sig gömd mer än ett år. Den dömde pedofilen Jeffrey Epstein, som anklagades för nya sexbrott, begick självmord i häktet i New York förra sommaren.

Victoria på bröllop

Maxwell är nu åtalad, bland annat för att rekryterat unga flickor till Epstein. Rättegången börjar om ett år – och hon fick häromdagen avslag på sin begäran att bli fri mot borgen under häktningstiden.

Christina Oxenberg är släkt med en rad europeiska kungahus och medlem av den serbiska kungafamiljen, av vilken några medlemmar har återvänt från exilen hem till Serbien, som sedan länge är republik. 

Relationen mellan de svenska och serbiska kungafamiljerna uppges vara god. Kronprinsessan Victoria var 2017 på serbiskt prinsbröllop i Belgrad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.