Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Donald Trumps svärdotter öppnade brev med vitt pulver

Donald Trumps svärdotter Vanessa Trump har förts till sjukhus. Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP
Brevet som Vanessa Trump öppnade var adresserat till hennes make, Donald Trump jr, presidentens son. Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s president Donald Trump. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps svärdotter Vanessa Trump togs till sjukhus för kontroll efter att ha öppnat ett brev med vitt pulver.

Ämnet var ofarligt, enligt polisen.

"Tack så mycket för all hjälp i dag i New York City! Jag uppskattar all snabb respons för att se till att jag var säker", skriver hon på Twitter.

Vanessa Trump, gift med Donald Trump Jr och svärdotter till USA:s president, öppnade vid 10-tiden lokal tid på måndagen ett brev med ett vitt pulver adresserat till sin make.

Hon larmade polisen och mådde illa, enligt nyhetsbyrån AP. Vanessa Trump och två andra som var i bostaden på Manhattan i New York dekontaminerades på plats och som försiktighetsåtgärd togs de till sjukhus.

En ren försiktighetsåtgärd

Enligt polisen fanns det inga tecken på att någon kommit till skada och efter en preliminär analys meddelade en talesperson för New York-polisen att pulvret inte var farligt. 

Brevet var postat i Boston. Det var inledningsvis oklart vad pulvret innehöll och det togs till ett laboratorium för vidare analys. 

Donald Trump Jr: "Verkligen vidrigt"

Det var oklart om något av Vanessas fem barn var hemma vid händelsen och vilka de andra två som fördes till sjukhus var.

"Tacksam att Vanessa och mina barn är säkra och oskadda efter den otroligt skrämmande situationen som inträffade i morse. Verkligen vidrigt att vissa individer väljer att uttrycka sina motsatta åsikter med ett sådant störande beteende", skrev Donald Trump Jr på Twitter och tackade polisen, räddningstjänsten, FBI och Secret service.

"Ingen förtjänar att bli skrämd på det sättet. Det finns ingen ursäkt", twittrade hans syster Ivanka Trump.

Polisen och Secret service utreder fallet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!