Donald Trumps svärdotter Vanessa Trump har förts till sjukhus. Foto: CHARLIE NEIBERGALL / APDonald Trumps svärdotter Vanessa Trump har förts till sjukhus. Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP
Donald Trumps svärdotter Vanessa Trump har förts till sjukhus. Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP
Brevet som Vanessa Trump öppnade var adresserat till hennes make, Donald Trump jr, presidentens son. Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅNBrevet som Vanessa Trump öppnade var adresserat till hennes make, Donald Trump jr, presidentens son. Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN
Brevet som Vanessa Trump öppnade var adresserat till hennes make, Donald Trump jr, presidentens son. Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s president Donald Trump. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅNUSA:s president Donald Trump. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s president Donald Trump. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps svärdotter öppnade brev med vitt pulver

Publicerad

Donald Trumps svärdotter Vanessa Trump togs till sjukhus för kontroll efter att ha öppnat ett brev med vitt pulver.

Ämnet var ofarligt, enligt polisen.

"Tack så mycket för all hjälp i dag i New York City! Jag uppskattar all snabb respons för att se till att jag var säker", skriver hon på Twitter.

Vanessa Trump, gift med Donald Trump Jr och svärdotter till USA:s president, öppnade vid 10-tiden lokal tid på måndagen ett brev med ett vitt pulver adresserat till sin make.

Hon larmade polisen och mådde illa, enligt nyhetsbyrån AP. Vanessa Trump och två andra som var i bostaden på Manhattan i New York dekontaminerades på plats och som försiktighetsåtgärd togs de till sjukhus.

En ren försiktighetsåtgärd

Enligt polisen fanns det inga tecken på att någon kommit till skada och efter en preliminär analys meddelade en talesperson för New York-polisen att pulvret inte var farligt. 

Brevet var postat i Boston. Det var inledningsvis oklart vad pulvret innehöll och det togs till ett laboratorium för vidare analys. 

Donald Trump Jr: "Verkligen vidrigt"

Det var oklart om något av Vanessas fem barn var hemma vid händelsen och vilka de andra två som fördes till sjukhus var.

"Tacksam att Vanessa och mina barn är säkra och oskadda efter den otroligt skrämmande situationen som inträffade i morse. Verkligen vidrigt att vissa individer väljer att uttrycka sina motsatta åsikter med ett sådant störande beteende", skrev Donald Trump Jr på Twitter och tackade polisen, räddningstjänsten, FBI och Secret service.

"Ingen förtjänar att bli skrämd på det sättet. Det finns ingen ursäkt", twittrade hans syster Ivanka Trump.

Polisen och Secret service utreder fallet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag