Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vandrar till Spanien – för utsatta ungdomar

Viktor Jinnevång vandrar hela vägen från Norrköping till Spanien för att samla ihop pengar till utsatta ungdomar. Foto: Privat
Jag kommer själv från en trasslig bakgrund så jag vet hur det känns att stå utanför samhället, säger han. Foto: Privat

Under fem månader kommer Viktor Jinnevång gå hela vägen från Norrköping till Spanien. Syftet är att samla in pengar till utsatta ungdomar.

– Jag kommer själv från en trasslig bakgrund så jag vet hur det känns att stå utanför samhället, säger Viktor.

Viktor Jinnevång, 26, från Norrköping, kommer med start 29 april börja sin längsta vandring någonsin.

Han ska nämligen gå helt själv från Norrköping till Fisterra i nordvästra Spanien – en resa på över 300 mil.

– Anledningen till att jag gör det är för att stödja organisationen Here4U genom att under resans väg samla in pengar. Jag har också gjort två vandringar tidigare och vill nu göra en längre, men ville samtidigt att den här skulle få ett större syfte, säger Viktor.

Än så länge har han inte planerat ut sin resa helt.

– Innan har jag gått färdiga rutter där jag har följt pilar men nu ska jag själv komma på hur jag ska gå. Planen är ta sig från Norrköping till Malmö, Danmark, färjan till Tyskland, Frankrike och till slut Spanien.

Träffa människor på vägen

Med sig har han har en 55 liters ryggsäck som han kommer att packa med bland annat en hängmatta, litet kök och en vattenrenare.

– Tanken är att jag ska kunna gå i två dagar utan behöva någonting, men målet är att träffa människor som jag kan både bo hos och hänga med. Jag vill ju liksom bli insläppt hos folk, haha!

Viktor jobbar som vvs-montör på företaget Rörproduktion i Norrköping, som han har tagit fem månaders tjänsteledigt från.

– De sponsrar mig och hjälper mig en del att klara mig ekonomiskt medan jag är ute och vandrar. Det är något som jag är otroligt stolt över. De tycker att det är ett roligt projekt.

Gå tre mil om dagen

Viktor planerar att gå ungefär tre mil om dagen och någon gång i augusti beräknas han vara i mål. Alla som är nyfikna kommer att kunna följa honom via GPS på bland annat Instagram och Facebook.

Hans förhoppning är att folk ska skänka pengar till organisationen som jobbar med utsatta ungdomar.

– Jag kommer själv från en trasslig bakgrund så jag vet hur det känns att stå utanför samhället. Det är därför jag vill att andra ungdomar ska få chansen att vara med i Here4U. Jag gör det här för att ungdomar ska tas på allvar och bli sedda.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!