Viktor Jinnevång vandrar hela vägen från Norrköping till Spanien för att samla ihop pengar till utsatta ungdomar. Foto: PrivatViktor Jinnevång vandrar hela vägen från Norrköping till Spanien för att samla ihop pengar till utsatta ungdomar. Foto: Privat
Viktor Jinnevång vandrar hela vägen från Norrköping till Spanien för att samla ihop pengar till utsatta ungdomar. Foto: Privat
Jag kommer själv från en trasslig bakgrund så jag vet hur det känns att stå utanför samhället, säger han. Foto: PrivatJag kommer själv från en trasslig bakgrund så jag vet hur det känns att stå utanför samhället, säger han. Foto: Privat
Jag kommer själv från en trasslig bakgrund så jag vet hur det känns att stå utanför samhället, säger han. Foto: Privat

Vandrar till Spanien – för utsatta ungdomar

Publicerad

Under fem månader kommer Viktor Jinnevång gå hela vägen från Norrköping till Spanien. Syftet är att samla in pengar till utsatta ungdomar.

– Jag kommer själv från en trasslig bakgrund så jag vet hur det känns att stå utanför samhället, säger Viktor.

Viktor Jinnevång, 26, från Norrköping, kommer med start 29 april börja sin längsta vandring någonsin.

Han ska nämligen gå helt själv från Norrköping till Fisterra i nordvästra Spanien – en resa på över 300 mil.

– Anledningen till att jag gör det är för att stödja organisationen Here4U genom att under resans väg samla in pengar. Jag har också gjort två vandringar tidigare och vill nu göra en längre, men ville samtidigt att den här skulle få ett större syfte, säger Viktor.

Än så länge har han inte planerat ut sin resa helt.

– Innan har jag gått färdiga rutter där jag har följt pilar men nu ska jag själv komma på hur jag ska gå. Planen är ta sig från Norrköping till Malmö, Danmark, färjan till Tyskland, Frankrike och till slut Spanien.

Träffa människor på vägen

Med sig har han har en 55 liters ryggsäck som han kommer att packa med bland annat en hängmatta, litet kök och en vattenrenare.

– Tanken är att jag ska kunna gå i två dagar utan behöva någonting, men målet är att träffa människor som jag kan både bo hos och hänga med. Jag vill ju liksom bli insläppt hos folk, haha!

Viktor jobbar som vvs-montör på företaget Rörproduktion i Norrköping, som han har tagit fem månaders tjänsteledigt från.

– De sponsrar mig och hjälper mig en del att klara mig ekonomiskt medan jag är ute och vandrar. Det är något som jag är otroligt stolt över. De tycker att det är ett roligt projekt.

Gå tre mil om dagen

Viktor planerar att gå ungefär tre mil om dagen och någon gång i augusti beräknas han vara i mål. Alla som är nyfikna kommer att kunna följa honom via GPS på bland annat Instagram och Facebook.

Hans förhoppning är att folk ska skänka pengar till organisationen som jobbar med utsatta ungdomar.

– Jag kommer själv från en trasslig bakgrund så jag vet hur det känns att stå utanför samhället. Det är därför jag vill att andra ungdomar ska få chansen att vara med i Here4U. Jag gör det här för att ungdomar ska tas på allvar och bli sedda.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag