Valpen föddes med svans i pannan: ”Får alla att le”

Valpen Narwhal föddes med en svans i pannan – kallas ”enhörningsvalpen”.
Rochelle Steffen räddade valpen Narwhal från gatan.
Foto: TYLER GRAEF / AP TT NYHETSBYRÅN
Valpen Narwhal har en svans i pannan, men den kan inte vifta.
Foto: TYLER GRAEF / AP TT NYHETSBYRÅN

Den lilla valpen Narwhal hade frostskadade tassar när han räddades från ett liv på kalla gator.

Men det är inte därför som hunden, som fått smeknamnet ”enhörningsvalpen”, snart är berömd över hela världen – mitt i hans panna hänger nämligen en liten svans.

Narwhal är ingen vanlig hund, trots att han likt andra små valpar söker allas uppmärksamhet och glatt hoppar runt på djurhemmet i staden Jackson i den amerikanska delstaten Missouri..

Mitt mellan ögonen sitter nämligen en liten svans som gett den tio veckor gamla valpen smeknamnet ”enhörningsvalpen”.

– Vi är helt galet exalterade över det här, säger Rochelle Steffen, grundare av djurhemmet Mac’s Mission, som räddade Narwhal förra veckan, till Washington Post.

Narwhal har en svans i pannan – räddades med frostskador

Volontärerna hittade honom med frostskador på tassarna vid sidan av en väg. Men efter några dagar på djurhemmet, som fokuserar på hundar med speciella behov, och en avmaskning mår Narwhal bra.

Hans namn kommer från det engelska ordet för narval, en val med en lång utstående tand som kan bli flera meter lång, och liknar ett horn.

https://www.facebook.com/macthepitbull/photos/a.513383062076001/2572118106202476/?type=3&theater

Efter ett besök hos veterinären står det klart att Narwhals extrasvans inte har något ben i sig, till skillnad från vanliga svansar, och därför kan den inte heller vifta, utan bara studsa lite, skriver Washington Post.

Veterinären Brian Heuring kan inte med säkerhet säga hur svansen har uppstått, men han tror inte den ska ställa till några problem i framtiden.

– Den här valpen kunde inte vara lyckligare, säger han till tidningen.

Många vill adoptera hunden

Narwhal är ännu inte redo för att adopteras, men intresset är stort. 50 personer har redan anmält intresse, enligt CNN.

– Alla är superintresserade av honom. Men vi hoppas att de tittar på de andra tillgängliga hundarna också, säger en talesperson för djurhemmet, till tv-kanalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.