Uthuset stod placerat mellan två villor och räddningstjänsten misstänker att branden var anlagd. Foto: Thomas Götling
Uthuset stod placerat mellan två villor och räddningstjänsten misstänker att branden var anlagd.  Foto: Thomas Götling

Valla skakas av
ny mordbrand

Publicerad

Tidigt på lördagsmorgonen brann det på nytt i en byggnad i Valla, Katrineholm.

Orten har de senaste åren drabbats av flera bränder och räddningstjänsten misstänker att nattens brand var anlagd.

- Det är en väldig oro i samhället, säger en boende i området.

Det var strax före femtiden på lördagsmorgonen som polisen larmades till byggnaden i centrala Valla, en tätort som ligger cirka en mil öster om Katrineholm.

Ett större uthus stod då i lågor, något som Katrineholms-Kuriren var först att rapportera om.

- Vi har upprättat en anmälan angående misstänkt mordbrand och platsen kommer att spärras av och teknisk undersökning genomföras, säger Tobias Persson, länsvakthavande befäl vid Södermanlands polis.

Uthuset stod placerat mellan två villor och räddningstjänsten misstänker att branden var anlagd.

Mattias Gårdholt är ställföreträdande räddningschef vid Västra Sörmlands räddningstjänst:

- Ena villan ligger på en tomt där ett hus, som nästan var nyrenoverat, tidigare brunnit ner. Vi misstänker att den branden var anlagd, säger han och berättar att orten drabbats av flera bränder de senaste åren.

- Vi har haft flera incidenter där det förekommit en rad anlagda bränder. En del har avtjänat sitt straff men de här personerna kanske är ute igen. De har varit synliga på platsen några timmar innan.

Nattvandringar på fredagskvällar

En boende i området berättar om bränderna som drabbat orten de senaste åren, bland annat en scoutstuga där en misstänkt fanns som dock inte gick att binda till brottet.

Sen några veckor tillbaka har flera personer börjat nattvandra i Valla på fredagskvällar.

- Det är framför allt på fredagskvällar som det brunnit här. Det är en väldig oro i samhället.

Polisen vill i nuläget inte säga om man ser ett samband mellan nattens brand och tidigare bränder utan hänvisar till att en teknisk undersökning ska genomföras.

- Vi har ingen misstanke om någon koppling i nuläget, säger Maria Bendt, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Ingen skadades vid händelsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag