Håkan Juholt kan glädja sig åt ökat stöd för Socialdemokraterna. Foto: Olle Sporrong
Håkan Juholt kan glädja sig åt ökat stöd för Socialdemokraterna. Foto: Olle Sporrong

Väljarstödet för S fortsätter att öka

Publicerad
Uppdaterad
Socialdemokraterna ökar för tredje mätningen i rad i TV4/Novus väljarbarometer och får nu stöd av 32,1 procent av väljarna, en ökning med 1,6 procentenheter jämfört med i mars.
För första gången får S ett stöd i Novus mätningar som toppar resultatet i riksdagsvalet.
- Det här speglar att vi har synts i politiska frågor och att vi har fått en ny ledning, säger partisekreterare Carin Jämtin till TV4 Nyheterna.
Kristdemokraterna hamnar under fyraprocentsspärren och får 3,4 procent, en minskning med 1,1 procentenheter. Det är främst stödet bland pensionärer som minskar.

Rödgröna ökar

Även Folkpartiet tappar stort i mätningen, 1,1 procentenheter, och får nu stöd av 6,2 procent. Det är den lägsta siffran i Novus mätningar sedan valet. För Moderaterna går det dock bättre. Partiet ökar med 1,0 procentenheter till 32,8 procent.
För tredje mätningen i rad minskar stödet för Sverigedemokraterna, denna gång med 0,2 procentenheter till 5,9 procent.
Skillnaden mellan blocken fortsätter också att minska och är nu nere i 2,1 procentenheter. Det är de rödgröna partierna som ökar, sedan sist med 0,6 procentenheter till 45,4 procent. Regeringsalliansen minskar med 0,9 procentenheter till 47,5 procent.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag