Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Väljarna sviker Cortez: ”Ingen prinsessa”

”Hon är ingen prinsessa”, säger en väljare.Foto: Epa
Opinionen svänger för Alexandria Ocasio-Cortez.Foto: Epa

CHICAGO. Hon beskrevs som ett stjärnskott när hon valdes in i kongressen.

Tre månader senare känner sig Alexandria Ocasio-Cortez väljare svikna.

– Du är inte en prinsessa, säger servitrisen Barbara Nosel till Washington Times.

Demokraternas kongressledamot Alexandria Ocasio-Cortez beskrevs som ett av partiets stora framtidslöften i samband med att hon valdes in i kongressen i mellanårsvalet 2018.

Den före detta bartendern petade en av partiets veteraner – och sågs som en ny röst för falangen inom Demokraterna som vill ta partiet åt vänster.

Ocasio-Cortez Twitterkonto hade 49 000 följare förra sommaren – nu är det fler än 3,5 miljoner. Efter att hon nyligen twittrade om vilket läppstift hon använder var det slutsålt direkt, enligt Time Magazine, som har henne på omslaget i sitt kommande nummer.

Enligt Washington Times visade opinionsmätningar i början av året att 70 procent av folket kände till vem hon var – vilket var bättre än någon av partiets presidentkandidater inför valet 2020.

Mätning: 41 procent negativa till henne

Men även om hon har blivit en nationell kändis betyder det inte att hon är populär.

En ny mätning som CNN citerar visar att 41 procent av de tillfrågade inte gillar henne, enligt tidningen.

Ocasio-Cortez har redan försökt göra avtryck med sin politik och är en av arkitekterna bakom det omstridda klimatförslaget ”New green deal”. Hon har även fått kritik för sitt starka motstånd till Amazons planer på ett huvudkvarter i hennes valdistrikt, vilket fick motståndare att hävda att hon var skadlig för New York.

I hennes valdistrikt är flera av de väljare som röstade på henne också kritiska, uppger Washington Times.

På en restaurang mittemot hennes kontor i Jackson Heights i News säger kunder och anställda att hon har tappat bort kontakten med sina väljare.

– Jag ser henne mycket på TV men inte här i området. Tanken är att du ska komma till folket utan medier. Du är en av oss, du arbetade i en bar. Du är inte en prinsessa, säger servitrisen Barbara Nosel, 55, till Washington Times.

Andra i området menar att hon inte har lyckats väl under sina första månader i politiken.

– Folk har kallat henne för en superstjärna. Jag tycker inte att hon har tillräckligt med erfarenhet, säger advokaten Manuel Fabian, 65, till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.