Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Väljarna: S är bäst på ekonomisk politik

Stefan Löfven (S) och finansminister Magdalena Andersson (S).
Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tidigare har Moderaterna haft störst förtoende från väljarna när det kommer till ekonomi.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

För första gången tycker väljarna att Socialdemokraterna är det parti som har bäst ekonomisk politik, och inte som tidigare Moderaterna. Det visar en mätning från Novus, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Moderaterna är enligt väljarna inte längre bäst på någon sakfråga, enligt undersökningen. Även första placeringen som bästa parti när det gäller lag och ordning har förlorats till Sverigedemokraterna. SD anses även vara bäst på invandringspolitik, enligt undersökningen.

– Moderaternas generella tapp speglar sig i den här undersökningen, att det inte går bra för dem, att man inte tycker att de visar någon politik nu. Det andra är att bilden är att det går väldigt bra för svensk ekonomi just nu, säger Liza Pettersson, opinionsanalytiker på Novus.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.