Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våldtäktsdömd
friad efter åtta år

En man i 40-årsåldern, dömd för att ha våldtagit en 14-årig flicka, har friats sedan nya vittnen hört flickan säga att hon hittat på hela historien, skriver Dagens Nyheter.

Mannen, som kommer från Östergötland, dömdes 2008 i tingrätten till två års fängelse för barnvåldtäkt – en dom som överklagades men fastställdes i hovrätten. Flickan uppgav att mannen förgripit sig på henne när hon sov intill honom. Mannen nekade, men hans berättelse ansågs osammanhängande medan 14-åringen bedömdes vara trovärdig.

Flera personer har dock efter domen fallit vittnat om att flickan sagt att hon hittat på alltihop. Mannen begärde resning 2014 i Högsta domstolen, som i februari i år beslöt att målet skulle prövas på nytt. På måndagen meddelade Göta hovrätt den friande domen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.