Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Våldtäktsanklagade prins Andrew skyller på kvinnan

Prins Andrew, till vänster, anklagas av Virginia Giuffre för flera våldtäkter.
Foto: Florida Southern District Court
Nu går prinsen åter till verbalt angrepp mot Giuffre.
Foto: DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK / DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Han menar att hon lider av falska minnen.
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

Prins Andrew har fråntagits sina kungliga och militära titlar. 

Han har nekats av domare att få fallet nedlagt. 

Nu skickar den sexbrottsanklagade prinsen i väg nya attacker mot kvinnan som anklagar honom.

I de senaste inlagorna till rätten, från prinsens juridiska stab, framgår att prins Andrew hävdar att Virginia Giuffres anklagelser är ”ett försök av henne att mörka sin egen medverkan i Epsteins trafficking, där hon har rekryterat unga kvinnor (varav minst en 14-årig flicka) till att bli sexpartners med Epstein”, rapporterar The Sun.

38-årige Virginia Giuffre anklagar prinsen för tre våldtäkter som begicks när hon var 17.  Enligt anklagelserna inträffade övergreppen i Ghislaine Maxwells bostad i London.

Maxwell dömdes nyligen för sin delaktighet i att rekrytera flickor som hennes ex och nära vän, miljardären Jeffrey Epstein, sen utnyttjade sexuellt.

Prinsen hävdade vidare i inlagan att detta bara är inbillning.

”Giuffre kan lida av falska minnen, detta med anledning av att hennes redogörelser för hennes tid hos Epstein, men också om när de påstådda övergreppen inträffat, varierat under årens lopp.”

Hans juridiska stab vill nu att Virginia Giuffres make och psykolog ska tvingas vittna i rättegången.

Försöker förlika

Prins Andrew har sedan tidigare försökt få fallet, som nu drivs privat av Giuffre, nedlagt, men fått den idén nedskjuten av domaren. Han har också fråntagits alla sina kungliga och militära titlar – vilket meddelades efter att domaren bestämt att prins Andrew kommer tvingas infinna sig i rätten.

Enligt The Sun försöker nu prins Andrew att förlika med Virginia Giuffre. Tidningen menar att de belopp som diskuteras ligger på motsvarande 120 miljoner kronor.

Här ignorerar prins Charles frågan om brodern Andrew

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.