Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Våldtäktsanklagad kvinna frias helt

Den 20-åriga kvinna i Norrbotten som anklagats för våldtäkt och grova sexuella övergrepp mot flera pojkar på den skola där hon jobbade, frikänns helt. 

Luleå tingsrätt anser inte att någon av pojkarnas berättelser är tillräckligt tillförlitlig för en fällande dom.

Den unga kvinnan stod åtalad för våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn och två fall av sexuellt ofredande. 

Bland annat anklagades kvinnan för att utfört oralsex på en pojke. Alla brott skulle ha skett i år på fritidsavdelningen på den skola där hon arbetade som resurs. 

Luleå tingsrätt underkänner anklagelserna och friar kvinnan på samtliga åtalspunkter. I domen skriver rätten att ingen av pojkarnas berättelser ”uppfyller de krav som i praxis brukar ställas för att en utsaga ska kunna ligga till grund för domstolens bedömning, beträffande exempelvis utförlighet, klarhet och detaljrikedom”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.