Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Misstänkt våldtäkt mitt i Stockholm

Händelsen inträffade på centrala Södermalm. Foto: / SKÄRMDUMP

Polisen utreder en misstänkt överfallsvåldtäkt mot en kvinna utomhus på Södermalm i centrala Stockholm under natten mot lördagen. 

– Hon har berättat att hon har haft en kille efter sig. Han har fört in sin hand innanför hennes byxor samtidigt som han försökte dra av dem, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Det var kvinnan själv som slog larm till en taxichaufför om att hon hade förföljts och utsatts för sexuella övergrepp.

Larmet om den misstänkta överfallsvåldtäkten på restaurangtäta Götgatan i centrala Stockholm kom in till Stockholmspolisen klockan 02.22 under natten mot lördagen.

Det var en taxichaufför som hade plockat upp kvinnan i hörnet Ringvägen-Rutger Fuchsgatan på Södermalm och fått kännedom om att kvinnan hade blivit förföljd av en man – och även utsatts för ett sexuellt övergrepp.  

Taxichaufför slog larm

Tack vare att taxichauffören larmade sin arbetsgivare, fick polisen kännedom om den misstänkta våldtäkten. 

– Vi mötte upp den här taxikillen, dit färden hade gått, och pratade med den här kvinnan, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Överfallsvåldtäkten ska, enligt kvinnans uppgifter, ha skett utomhus på Götgatan på Södermalm. 

Polisen: "Hon hade en kille efter sig"

– Hon har berättat att hon haft en kille efter sig. Han har fört in sin hand innanför hennes byxor samtidigt som han försökte dra av dem. Han har också tagit på henne på ett sådant sätt att gärningen bedöms som våldtäkt, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen har endast fått ett vagt signalement på den misstänkte och under helgnätter- och kvällar är det mycket folk i rörelse i det aktuella området. 

– Man gjorde bedömningen inatt att att det inte gick att spåra med hund eftersom det är så mycket folk i rörelse vid den tiden, säger Sven-Erik Olsson.