Händelsen inträffade på centrala Södermalm. Foto: / SKÄRMDUMP
Händelsen inträffade på centrala Södermalm. Foto: / SKÄRMDUMP

Misstänkt våldtäkt mitt i Stockholm

Publicerad
Uppdaterad

Polisen utreder en misstänkt överfallsvåldtäkt mot en kvinna utomhus på Södermalm i centrala Stockholm under natten mot lördagen. 

– Hon har berättat att hon har haft en kille efter sig. Han har fört in sin hand innanför hennes byxor samtidigt som han försökte dra av dem, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Det var kvinnan själv som slog larm till en taxichaufför om att hon hade förföljts och utsatts för sexuella övergrepp.

Larmet om den misstänkta överfallsvåldtäkten på restaurangtäta Götgatan i centrala Stockholm kom in till Stockholmspolisen klockan 02.22 under natten mot lördagen.

Det var en taxichaufför som hade plockat upp kvinnan i hörnet Ringvägen-Rutger Fuchsgatan på Södermalm och fått kännedom om att kvinnan hade blivit förföljd av en man – och även utsatts för ett sexuellt övergrepp.  

Taxichaufför slog larm

Tack vare att taxichauffören larmade sin arbetsgivare, fick polisen kännedom om den misstänkta våldtäkten. 

– Vi mötte upp den här taxikillen, dit färden hade gått, och pratade med den här kvinnan, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Överfallsvåldtäkten ska, enligt kvinnans uppgifter, ha skett utomhus på Götgatan på Södermalm. 

Polisen: "Hon hade en kille efter sig"

– Hon har berättat att hon haft en kille efter sig. Han har fört in sin hand innanför hennes byxor samtidigt som han försökte dra av dem. Han har också tagit på henne på ett sådant sätt att gärningen bedöms som våldtäkt, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen har endast fått ett vagt signalement på den misstänkte och under helgnätter- och kvällar är det mycket folk i rörelse i det aktuella området. 

– Man gjorde bedömningen inatt att att det inte gick att spåra med hund eftersom det är så mycket folk i rörelse vid den tiden, säger Sven-Erik Olsson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag