Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Våldsamma scener vid Irans ambassad i Oslo

Våldsamma protester äger rum utanför Irans ambassad i Oslo och vissa demonstranter försöker storma ambassaden, rapporterar NRK

– Det är omkring 100 stycken på plats. Det kastas sten, säger polisens insatsledare Gjermund Stokkli till VG

Demonstrationen gäller Mahsa Aminis dödsfall och demonstranterna kräver att ambassaden stängs, rapporterar norska Dagbladet

Under veckan har det anordnats demonstrationer utanför Irans ambassad i Norges huvudstad Oslo, och när dessa fortsatte under torsdagseftermiddagen uppstod våldsamheter, enligt Oslopolisen. 

Polisens insatsledare Gjermund Stokkli uppger för VG att demonstrationen saknar tillstånd, att det rör sig om cirka 100 deltagare och att det kastas sten. 

Polisen har ryckt ut till platsen med elva bilar och använder tårgas mot demonstranterna. 

– Läget är oklart. Vi börjar få kontroll, men det har vi inte än, säger Stokkli till VG strax efter klockan 14 på torsdagen. 

Demonstrationer över hela världen efter Mahsa Aminis dödsfall

Polisen har tillkallat förstärkningar för att få kontroll över demonstranterna, varav vissa försöker ta sig in på ambassaden. 

”Många människor uppträder våldsamt och aggressivt”, skriver Oslopolisen på Twitter. 

Precis som i Iran och runtom i världen så demonstrerar människor efter Mahsa Aminis dödsfall, som har skakat världen. Den unga kvinnan dog i sedlighetspolisens förvar i Teheran efter att ha gripits för att ha burit sin hijab på vad som beskrivs som ett felaktigt vis. 

Demonstranterna kräver att Norge reagerar mot Iran och stänger den iranska ambassaden, rapporterar Dagbladet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.