Foto: Osan Gurinder
 Foto: Osan Gurinder

Våldsamma eldstrider mellan terroristerna och militären

Publicerad
Uppdaterad
Indiska kommandosoldater har fritagit 39 personer som suttit instängda på hotell Oberoi i Bombay.
- Runt 39 personer har förts ut, några av dem är utlänningar, sade en assistent till polischef A N Roy.
Enligt honom fortsätter nu avslutande operationer och styrkorna letar igenom rum för rum efter fler personer som gömt sig.
- Vi kan ännu inte säga om hotellet är hundra procent fritt från terrorister.
I det närbelägna Taj Mahal hotel uppger polisen att en skadad terrorist fortfarande gömmer sig.
Vid en räd mot ett byggnadskomplex i Bombay uppges säkerhetsstyrkor ha fritagit sju personer. I byggnaden finns bland annat ett judiskt center. Tidigare hade israeliska ambassaden i New Delhi sagt att minst tio israeliska medborgare fanns med bland de utlänningar som hölls som gisslan i Bombay.

Sju terrorister dödade

Tolv polismän och en kommandosoldat har dödats i striderna. Sju terrorister är dödade och minst nio har gripits. En högt uppsatt militär säger sig veta att männen bakom terrorattentaten kom från Pakistan, skriver TT.
- De är från andra sidan gränsen, och kanske från Fardkot i Pakistan. De försökte låtsas att de var från Hyderabad, sade generalmajor R K Hooda. Han leder insatsen för att få ut terroristerna ur hotellen.
Förhandlingar är uteslutna enligt A.N. Roy.
– Väldigt snart kommer vi ha dem alla, döda eller levande, säger han enligt Expressindia.

Fritagna från Taj Mahal

Alla ur gisslan har fritagits från lyxhotellet Taj Mahal. En liten grupp terrorister gör fortfarande motstånd. Armén förbereder sig nu för en avslutande operation på Taj Mahal, skriver Times of India.
Enligt indisk polis har 125 personer dödats i attackerna och ytterligare 327 är skadade.
– De senaste uppgifterna är att mellan sex och nio utlänningar hittats döda. Vi har inga uppgifter om att några av de döda eller skadade är svenskar, säger Anders Sjöberg från svenska ambassaden.
En italienare och en man från Storbritannien har återfunnits bland de döda. Dessutom har tre amerikanare skadats.
En 50-årig man från Norge fick skottskador vid terroristattacken. Enligt Dagbladet.no är han inte livshotande skadad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag