Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våldsamheter vid moské i Jerusalem

Foto: ATEF SAFADI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALAA BADARNEH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Poliser nära Damaskusporten i centrala Jerusalem.
Foto: ATEF SAFADI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Muslimer som firar Laylat al-Qadr i Jerusalem.
Foto: MAHMOUD ILLEAN / AP TT NYHETSBYRÅN

För andra dagen i rad är det oroligheter vid al-Aqsamoskéen i Jerusalem.

Många är upprörda över att israeliska myndigheter vill vräka palestinska familjer.

En raket har skickats från Gazaremsan.

Polisen har satt in tårgas, vattenkanoner och gummikulor.

Spänningarna i den israeliska huvudstaden har ökat sedan israeliska myndigheter beslutat att palestinska familjer ska vräkas i områden som judiska bosättare gör anspråk på.

Under fredagen kastade palestinier glasflaskor och stenar mot israelisk polis, som svarade med gummikulor. Minst 200 personer skadades. 88 palestinier fick åka till sjukhus och 17 poliser fick vård.

Många skadade

För andra dagen i rad är det nu våldsamheter. Minst 90 personer har skadats när flera palestinier demonstrerade, samtidigt som uppemot 90 000 personer besökte al-Aqsamoskéen för att fira Laylat al-Qadr (ödesnatten), en av de viktigaste dagarna under ramadan.

Polisen satte in tårgas, gummikulor och vattenkanoner mot demonstranterna. Röda halvmånen, Röda korsets motsvarighet, uppger att israelisk polis försökt stoppa ambulanser som skickats för att ta hand om skadade, skriver Jerusalem Post.

Raket avfyrades

Senare samma kväll skickades en raket mot Israel från Gazaremsan, enligt tidningen. Det är inte känt var raken träffade, eller om den sköts ner.

På söndagen kan det bli mer oroligheter, då israeler firar att gamla Jerusalem återtogs under sexdagarskriget 1967.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.