Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Villa i våldsam brand – kommer att brinna ner

Våldsam villabrand i Valdemarsvik.
Branden ska, enligt larmet, ha startat i ett kylskåp. Foto: Wighsnews
Foto: Google maps
Foto: Wighsnews / Wighsnews

Vid 14-tiden på onsdagseftermiddagen utbröt en våldsam villabrand i Valdemarsvik.

Branden ska, enligt larmet, ha startat i ett kylskåp.

– Byggnaden kommer brinna ner totalt, säger Lennart Ågren, operatör vid räddningstjänsten i Östra Östergötland till Aftonbladet

Enligt yttre befäl på platsen i Valdemarsvik kan orsaken till branden vara en kylskåpsexplosion.

– Vi har hört att det kan handla om en kylskåpsexplosion. Det finns ingenting i nuläget som talar emot det, säger Mats-Åke Gustavsson, yttre befäl, Räddningstjänsten Östra Östergötland till NT.se.

Ingen människa ska ha kommit till skada. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet för att finna orsaken till hur branden började.

Larmet om branden inkom strax före klockan 14 på onsdagseftermiddagen, och det gällde ett tvåvåningshus som stod i lågor. Bilder från platsen visar också hur en våldsam brand härjar i villan.

Villan brinner ner till grunden

Räddningstjänsten i Östergötland konstaterar att villan kommer att brinna ner till grunden. I stället inriktar man sig på att rädda närliggande byggnader.

14.50 på onsdagseftermiddagen skriver polisen på sin hemsida: Platsen kommer att spärras av för att så småningom kunna genomföra en teknisk undersökning. En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts för att ta reda på hur branden började. Det finns ingen misstänkt person.

Så ska du agera vid en brand