En våldsam brand rasar i flerfamiljshus i Mariefred, Strängnäs. Foto: Läsarbild
En våldsam brand rasar i flerfamiljshus i Mariefred, Strängnäs.  Foto: Läsarbild

Våldsam brand rasade i flerfamiljshus

Publicerad

En våldsam brand rasade i ett flerfamiljshus i Mariefred, i Strängnäs kommun och en lägenhet var helt övertänd.

Rökdykare anlände till platsen och räddningstjänsten kunde släcka branden.

Det finns inga uppgifter att någon har skadats, däremot ska enligt uppgift en hund ha räddats, skriver Strengnäs-Tidning.

Larmet om branden nådde polisen 16:44. Brandkår var då redan på väg. Räddningstjänst, polis och ambulans från flera omkringliggande områden ska ha kallats till platsen. En lägenhet var helt övertänd och lågor sågs slå ut från ett fönster.

Väl framme lyckades man få branden under kontroll, och rökdykare gjorde sig reda att gå in för att söka efter döda eller skadade.

– Trapphuset var rökfyllt men det var ingen människa var inne i lägenheten. Enligt de första uppgifterna ska en hund ha varit kvar där inne men den har räddats, säger SOS Alarm till Strengnäs-Tidning.

Räddningstjänsten kunde släcka branden och det är ännu inte känt hur branden startade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag