Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våldsam brand – radhus helt övertänt

Flera brandbilar på plats vid radhusbranden i Söderköping.
En gata har spärrats av.
Foto: Niklas Luks/Nkpg.News
Det brinner kraftigt i Söderköping på söndagskvällen.
Foto: Niklas Luks/Nkpg.News

Ett radhus i ett villaområde i Söderköping är helt övertänt och kommer få brinna ner till grunden.

Larmet kom vid 17.30-tiden på söndagskvällen.

– Vi har en del byggnader runtom, det är ganska tätt emellan så inriktningen nu är att skydda de andra byggnaderna mot spridning, säger Mikael Kalered, inre befäl vid räddningstjänsten Östergötland.

Tre stationer är på plats för att bekämpa den våldsamma branden som bröt ut i ett radhus i Söderköping på söndagskvällen.

Det är två lägenheter som drabbats – enligt räddningstjänsten har alla boende kunnat ta sig ut ur byggnaden.

Enligt Mikael Kalered, inre befäl vid räddningstjänsten Östergötland, fanns det till en början en spridningsrisk till intilliggande byggnader.

– Vi har en del byggnader runtom, det är ganska tätt emellan så inriktningen nu är att skydda de andra byggnaderna mot spridning, sa han strax efter 18 på söndagen.

Taket har rasat in – brinner ner till grunden

Taket på huset har rasat in, och man kommer låta hela huset brinna ner till grunden.

Vid 19.20-tiden har räddningstjänsten lyckats avvärja spridningsrisken.

– Den är helt avvärjd, det vi gör nu är att vi bevakar så att det brinner lugnt. De andra kåkarna runtomkring kan känna sig lugna. Men det kommer ju ligga och glöda i flera dagar, så det blev en tråkig första advent här, säger Mikael Kalered.

Ett fåtal brandmän kommer vara kvar över natten.

Det är ännu okänt hur branden har uppstått. Polisen har spärrat av ett område runt branden.

– Eftersom vi låter det brinna ner så kan det dröja några dagar innan man kan göra en teknisk undersökning, polisen kan inte gå in i brandhärden, säger Mikael Kalered.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.