Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Valborg slutade med en flaska i huvudet

BRÅKIGT. En man får en flaska i huvudet och plåstras om under valborgsfirandet i Slottsskogen i Göteborg. Foto: Anders Ylander

Värme, fest och mycket folk ute.

Då blev valborg stökig på flera håll i landet.

Extra stökigt var det i Uppsala, där 113 personer omhändertogs för fylla.

I centrala Uppsala, där många samlades för traditionsenligt firande, var det en stökig valborgsmässoafton. 113 personer omhändertogs för fylleri. Dessutom anmäldes två fall av våldtäkt och ett par fall av misshandel – i ett av fallen sitter två personer anhållna.

– Vi har haft en jobbig natt, med mycket fylla. Det fina vädret gjorde så att det var många människor i rörelse, säger Torsten Hemlin vid Uppsalapolisen.

Tusentals firade i studentstaden och när eftermiddagen övergick till kväll och allt fler började söka sig ut till krogarna uppstod problem.

– Överallt där det blir köbildning blir det gruff. Vi har rapporter om misshandelsfall, men inget grövre ska ha skett, säger Torbjörn Karlsson.

 

Knivskuren man

Sent i går kväll knivskars en man i Skutskär.

– Vi har ingen misstänkt för brottet. Det beror på att den som skars i handen inte vill säga något, säger Torbjörn Karlsson vid Uppsalapolisen.

Ute i landet hade polisen mobiliserat inför helgfirandet.

– Det är ju ofta stökigt. Vi får in rapporter om misshandelsfall och fylleri lite överallt i länet, säger Göran Lekander, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

I Linköping brann delar av populära Vidingsjös motionscenter ned. Elden bekämpades av 20 brandmän.

– Vi vet inte brandorsaken och det finns inga vittnesuppgifter i nuläget. Släckningsarbetet pågår fortfarande, så teknikerna får börja sitt arbete i morgon, tisdag, säger ledningsbefälet Gunilla Broman vid polisen i Östergötland.

Fyllekaos

Även i Lund rapporterades flera fall av misshandel och mycket fylleri. Fyllekaos på Lunds centralstation tvingade Skånetrafiken att stänga av fyra järnvägsspår och sätta ut vakter inne på stationsområdet.

– Folk har sprungit över spåren. Vi måste agera för deras egen säkerhet, säger informatören Krister Nordlund.

Flera tågavgångar ställdes in helt.

I Skåne slutade valborg med mer fylla och bråk men färre gripna än under en normal helg.

– Vi har haft goda resurser på plats och har kunnat stävja en hel del bråk, säger Erik Jeppsson vid Skånepolisen.

I Stockholms län började firandet lugnt under kvällen, men urartade under natten i fylla och bråk. Bland annat på snabbmatsrestauranger och bensinmackar. I Farsta misshandlades fyra personer av ett gäng. Två av offren fick föras till sjukhus.

Grov misshandel

I Brunnsparken i Ronneby greps tre personer misstänkta för grov misshandel.

I Kronobergs län blev det stökigt under natten med fylleri och bråk. I Markaryd avlossade en polis ett varningsskott under gripandet av en våldsam man som hotat en annan man med brännbollsträ. Han greps misstänkt för övergrepp i rättssak eftersom den som hotats var målsägande i ett misshandelsmål som snart ska upp i rätten, enligt inre befäl vid polisen i Växjö.

Hallandspolisen hade mycket att göra med fylleri och misshandel. En 48-årig man greps misstänkt för dråpförsök efter att ha skurit en 51-årig man med kniv i en lägenhet i Halmstad. Skadorna ska inte vara livshotande, uppger lokala medier.

Krockskador

Strax efter midnatt fick polisen larm om en trafikolycka i Milasten utanför Karlskrona. Tre personer, av totalt fem i bilen, fördes till sjukhus efter att ha krockat med ett träd.

På ett boende för missbrukare i Göteborg knivskars en kvinna i 40-årsåldern av en man i 55-60-årsåldern.

En person greps misstänkt för misshandel. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Kvinnan som hade fått flera knivstick på kroppen låg sent i går kväll nedsövd på grund av skadorna.

På andra håll gick festandet lugnare till.

"Som en normal löningshelg", löd utlåtandet från vakthavande befäl i Västerbotten.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!