V gav fingret åt Jimmie Åkesson på valvakan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Så här bemöttes Sverigedemokraternas valframgångar på Vänsterpartiets valvaka.

När SVT kablade ut att partiet hade gått kraftigt framåt valde flera vänsterpartister att peka finger.

Sverigedemokraterna ser ut att bli valets stora segrare. Resultatet har beklagats av ledande företrädare för flera av de andra riksdagspartierna.

På Vänsterpartiets valvaka var det några besökare som tog det ett steg längre. När SVT visade bilder från Sverigedemokraternas valvaka var det flera som pekade finger.

– Det finns inte så mycket att säga om sverigedemokrater. Att vi har 13 procent av befolkningen som lägger sin röst på ett rasistiskt parti är skamligt. Det är inte okej. Jag är själv från utlandet och jag vet hur de beter sig, säger en av personerna som pekade finger.

"Det är starka känslor"

Jonas Sjöstedt hade förståelse för att det fanns många som var frustrerade.

– Det är starka känslor. Många här har utländsk bakgrund och har blivit utsatt för rasism och Sverigedemokraternas förakt. För dem är det här en tung kväll, säger Jonas Sjöstedt.

Det är inte första gången som Jimmie Åkesson möts av sträckta långfingrar. Under partiets torgmöten runt i landet under valturnén så har det vanligt en vanlig protest från meningsmotståndare att vända honom ryggen. I samband med det har det varit vanligt att människor som vill protestera även pekar finger mot Jimmie Åkesson.