Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ukip: Samarbete med SD "rätt osannolikt"

Ukip:s partiledare Nigel Farage säger att ett samarbete med SD verkar "rätt osannolikt". Foto: Lefteris Pitarakis

Tidigare i veckan sa Jimmie Åkesson att SD vill samarbeta med Dansk folkeparti och brittiska Ukip i EU-parlamentet - och om det visar sig omöjligt väljer SD hellre att vara grupplösa.

Men i en intervju som Svenska Dagbladet gjort med Ukip:s partiledare Nigel Farage kommer han med helt andra tongångar, och säger att ett samarbete med SD verkar "rätt osannolikt".

Så sent som i måndags kväll sa SD:s partiledare Jimmie Åkesson i "Aktuellt" att SD vill samarbeta med Dansk folkeparti och brittiska Ukip, som båda hade stora framgångar i valet, i EU-parlamentet.

– Det är de partier vi kan tänka oss att samarbeta med, sa Jimmie Åkesson i "Aktuellt" och fortsatte:

– Vi har haft visst samarbete med Dansk folkeparti men Ukip har vi inte haft samarbete med tidigare.

"Vi har ingenting med radikalhögern att göra"

Men brittiska Ukip, som är största parti gruppen EFD, där bland andra Dansk folkeparti ingår, säger i en intervju med Svenska Dagbladet nu att det inte är något de tror kommer hända.

– Det verkar rätt osannolikt, säger Nigel Farage om ett eventuellt SD-samarbete, till SvD.

SvD: Varför det?

Det är allt jag har att säga, säger partiledaren till SvD och avslutar samtalet.

"De här två partierna vi känner oss bekväma med"

Ukip har tidigare tagit avstånd från SD, och Paul Nuttall, vice ordförande i Ukip, har tidigare sagt till Expressen.se att SD:s politik inte stämmer överens med deras.

– Allt jag vet är att de har en bas i radikalhögern och vi har ingenting med radikalhögern att göra, har Paul Nuttall sagt till Expressen.se

När Expressen.se pratar med Linus Bylund, pressekreterare hos Jimmie Åkesson, säger han att SD står fast vid att det är Dansk folkeparti och brittiska Ukip som de känner sig bekväma med att eventuellt samarbeta med i EU-parlamentet.

– Vi har inte baserat något beslut på någon annans åsikter eller viljor. Vi har sagt att det är de här två partierna som vi känner oss bekväma med, och vi för inte någon typ av samtal med andra parter via tredje statsmakten, säger Linus Bylund till Expressen.se.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!