Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjöstedt välkomnar Löfvens invit

Foto: Sven Lindwall

Jonas Sjöstedt svarar nu på Stefan Löfvens (S) besked om samarbete.

Partiledaren välkomnar inviten från Socialdemokraterna.

- Jag tycker det är ett positivt besked. Om det innebär att man öppnar för en rödgrön trepartiregering så är det väldigt välkommet, säger V-ledaren till Expressen.se.

Stefan Löfven har hela tiden svarat glidande på frågan om samarbete med Vänsterpartiet. Under vissa perioder har tonen från partiet lutat mer åt att man inte är intresserad av ett samarbete med Jonas Sjöstedt än tvärtom. Med tiden har Stefan Löfven dock närmat sig Jonas Sjöstedt i retoriken kring Vänsterpartiets huvudfråga, vinster i välfärden, och sent i går kväll meddelade S-ledaren att han kommer samarbeta med Vänsterpartiet.

- Vi kommer att ha ett samarbete med Vänsterpartiet, sade Löfven till Expressen.se efter en partiledarutfrågning i Vårgårda.

Nu kommenterar Jonas Sjöstedt beskedet. Han välkomnar den inbjudande tonen från S-ledaren.

- Jag tycker det är ett positivt besked. Om det innebär att man öppnar för en rödgrön trepartiregering så är det väldigt välkommet, säger han.

Margot Wallström sa i går till Expressen att hon hoppas på ett samarbete med Vänsterpartiet - men att hon inte gillar att de ställer ultimatum om att få igenom ett förbud mot vinstuttag i välfärden. Jonas Sjöstedt fortsätter dock att ställa det kravet.

Margot Wallströms ord tar han inte som partiets.

- När det gäller Margot finns det säkert enskilda socialdemokrater som hellre regerar med borgerliga partier. Men jag utgår från att det är Stefans ord som gäller, säger Sjöstedt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!