Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SD-politiker lägger grisöron i halalboxen

NEKAR. Magnus Svensson, kandidat för SD i Oskarshamn, vill inte prata om sina kommentarer på hatsajter, när Kvällsposten konfronterar honom. Se klipp på KVP.se.. Foto: SuvaD Mrkonjic

OSKARSHAMN. Magnus Svensson, 45, kandiderar för Sverigedemokraterna i Oskarshamn.

Expressen och Researchgruppen kan i dag avslöja att han på hatsajter har skrivit över hundra kommentarer. Där beskriver han bland annat turkar som "falska och vidriga" och berättar hur han brukar lägga grisöron i halalboxen i matbutiken.

"Jag berätta för en kompis som jobbade i affären (Maxi) och han tyckte det var skitkul", skrev Svensson på hatsajten Exponerat.

Magnus Svensson står på plats nio på Sverigedemokraternas lista i kommunvalet i Oskarshamn.

Hans kommentatorskonto är nu borttaget men Expressen har tagit del av hans inlägg på hatsajter från 2011 fram till i vintras.

Flera av hans kommentarer handlar om muslimer. I januari förra året skrev han på Exponerat:

"Jag brukar när jag ser halal smyga bort till djurmatsavdelningen och hämta typ torkade grisöron (tuggleksaker för hundar) och annat äckligt och sedan lägga det i halalboxen. Lite spännande är det. Jag berätta för en kompis som jobbade i affären (Maxi) och han tyckte det var skitkul."

"Turkarna var vidriga"

Sommaren 2011 skrev han en kommentar under en artikel på Politiskt inkorrekt med rubriken "Italiensk stad förbjuder kebab":

"Jag gillar kebab måste jag erkänna. Men när jag var i Turkiet för femton år sedan (Alanya) så fanns det sådana där kebabvagnar typ där kebaben hängde i värmen och flugorna yrde omkring. Det vågade jag inte äta. Jag kommer aldrig att åka dit igen då turkarna var så falska och vidriga."

"En bajskorv med skägg"

Hösten 2012 skrev han om komikern Soran Ismail på Avpixlat:

"Sa en bajskorv med skägg."

På samma sajt hade han ett halvår tidigare skrivit om en flykting som fått avvisningsbeslut men som en läkare ansåg var för sjuk för att kunna flyga.

"Tog han sig hit kan han väl åka container hem också."

Nekar till kommentarer

När Expressen träffar Magnus Svensson vill han inte svara på frågor om sina kommentarer på hatsajter.

- Nej, jag har inte tid, jag har inte tid.

På väg bort från Expressen så nekar Svensson till att ha skrivit rasistiska kommentarer.