Per Klarin nästa att lämna sina updrag

Foto: Suvad Mrkonjic

Dag efter dag har Expressen avslöjat flera SD-politiker som anonymt skriver hatiska kommentarer om invandrare.

På onsdagen lämnade Per Klarin sina uppdrag efter Expressens avslöjanden.

– Det stämmer, i samråd med partiet har jag lämnat mina uppdrag, säger Per Klarin till Expressen.

I onsdagens tidning kunde Expressen avslöja att Sverigedemokraten Per Klarin som kandiderar för partiet i Lerum och landstinget i Västra Götaland anonymt liknat invandrare med skadeinsekter och "skojat" om att ett ensamkommande flyktingbarn ska bli innebränt. Det är bara en i raden av Sverigedemokrater som skrivit hatiska kommentarer på sajter som Avpixlat.

Under onsdagen har han lämnat sina uppdrag.

Har ni sparkat honom eller har han lämnat självmant?

– Den information jag fick från distriktet var att han hade lämnat partiet. Jag vet inte hur diskussionen gick ii och med att det var distriktet som hade hand om det i första hand, säger partiets informationssekreterare Henrik Gustafsson, som fick ett samtal om detta vid 15-tiden.

Hur påverkar detta partiet?

– Inom politiken och i partiet handlar det om att bygga trovärdighet, så beroende hur vi hanterar dylika händelser påverkar partiet. Vi är tydliga med vårt agerande och hanterar det så fort informationen når oss.

I veckan har det varit flera avhopp. Hur kommer det sig att så många dras till ert parti?

– Det vet jag inte, de har väl en bild av vad de tror att partiet står för, det kan jag inte svara på. Det får du fråga dem. Men jag tror att de får för sig att partiet har vissa åsikter, men partiet accepterar inte den här typen av åsikter eller yttringar.

"För att inte skada partiet"

En kort stund senare bekräftar även Per Klarin att han lämnat partiet i samråd med partiet.

– Jag gör det för att inte skada partiet, det har skrivits så många konstiga grejer, säger han.

Konstiga grejer. Vad menar du med det?

– Det kan du läsa själv, säger han.

Ja, du har skrivit att muslimer=cancer på moder jord, att invandrare liknar skadeinsekter och "skojat" om att ett ensamkommande flyktingbarn ska bli innebränt. Vad säger du om det?

– Det har jag inte kommentarer. Det enda jag kan säga till dig är att jag bekräftar att jag lämnar. Resten får du ta med partiet, säger han.

Tuff tid för Åkesson