Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nämen, här åker du ju från Bromma Romson

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Åsa Romson skulle till ett klimattoppmöte med andra europeiska miljö- och energiministrar i Milano.
Foto: Roger Vikström
Foto: Roger Vikström
Foto: Roger Vikström
Foto: Roger Vikström

Här är bilden som får Jacob Wallenberg och oppositionen, som är oroliga för Bromma och flygets framtid, att dra på smilbanden.

Åsa Romson tvingades ta regeringsplanet från Bromma första dagen på nya jobbet.

Miljöminister och MP-språkröret Åsa Romson har i valrörelsen sagt att hon vill lägga ned Bromma flygplats. På måndagsmorgonen var hon en av passagerarna som bordade regeringsplanet från flygplatsen.

Men hennes pressekreterare menar att hon inte hade något val:

– Regeringsplanet bokades innan vi tillträdde och det går från Bromma, säger Adam Bergsveen.

Romson skulle till ett klimattoppmöte med andra europeiska miljö- och energiministrar i Milano.

– Det var regeringsplanet som var bokat. Regeringsplanet bokades innan vi tillträdde och det går från Bromma. Det är inte mycket vi kan göra någonting åt, säger Adam Bergsveen, Åsa Romsons pressekreterare.

Starkt kritisk

Miljöpartiet Stockholms stad vill lägga ned Bromma flygplats och i stället bygga en ny stadsdel på marken. Åsa Romson stödde under valrörelsen ståndpunkten och sa under sitt tal i Almedalen: "Vi ifrågasätter vad det är som säger att mannen som flyger på en affärsresa ska få en egen central flygplats mitt inne i Stockholm, medan den kvinnliga studenten inte har någonstans att bo?".

– Bara för att man vill att en viss flygplats ska ersättas med bostäder, betyder det inte att man tycker att människor under tiden ska inte ska få använda den, säger Adam Bergsveen.

Alliansen har varit starkt kritiska till Miljöpartiets inställning och från näringslivet har tunga röster höjts. I förra veckan skrev Investors ordförande Jacob Wallenberg "Håll MP borta från flyget" i en debattartikel i Dagens industri.