Åsa Romson skulle till ett klimattoppmöte med andra europeiska miljö- och energiministrar i Milano. Foto: Roger VikströmÅsa Romson skulle till ett klimattoppmöte med andra europeiska miljö- och energiministrar i Milano. Foto: Roger Vikström
Åsa Romson skulle till ett klimattoppmöte med andra europeiska miljö- och energiministrar i Milano. Foto: Roger Vikström
Foto: Roger VikströmFoto: Roger Vikström
 Foto: Roger Vikström
Foto: Roger VikströmFoto: Roger Vikström
 Foto: Roger Vikström
Foto: Roger VikströmFoto: Roger Vikström
 Foto: Roger Vikström

Nämen, här åker du ju från Bromma Romson

Publicerad

Här är bilden som får Jacob Wallenberg och oppositionen, som är oroliga för Bromma och flygets framtid, att dra på smilbanden.

Åsa Romson tvingades ta regeringsplanet från Bromma första dagen på nya jobbet.

Miljöminister och MP-språkröret Åsa Romson har i valrörelsen sagt att hon vill lägga ned Bromma flygplats. På måndagsmorgonen var hon en av passagerarna som bordade regeringsplanet från flygplatsen.

Men hennes pressekreterare menar att hon inte hade något val:

– Regeringsplanet bokades innan vi tillträdde och det går från Bromma, säger Adam Bergsveen.

Romson skulle till ett klimattoppmöte med andra europeiska miljö- och energiministrar i Milano.

– Det var regeringsplanet som var bokat. Regeringsplanet bokades innan vi tillträdde och det går från Bromma. Det är inte mycket vi kan göra någonting åt, säger Adam Bergsveen, Åsa Romsons pressekreterare.

Starkt kritisk

Miljöpartiet Stockholms stad vill lägga ned Bromma flygplats och i stället bygga en ny stadsdel på marken. Åsa Romson stödde under valrörelsen ståndpunkten och sa under sitt tal i Almedalen: "Vi ifrågasätter vad det är som säger att mannen som flyger på en affärsresa ska få en egen central flygplats mitt inne i Stockholm, medan den kvinnliga studenten inte har någonstans att bo?".

– Bara för att man vill att en viss flygplats ska ersättas med bostäder, betyder det inte att man tycker att människor under tiden ska inte ska få använda den, säger Adam Bergsveen.

Alliansen har varit starkt kritiska till Miljöpartiets inställning och från näringslivet har tunga röster höjts. I förra veckan skrev Investors ordförande Jacob Wallenberg "Håll MP borta från flyget" i en debattartikel i Dagens industri.

Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Senaste nytt