Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Muslimernas 'handikap' sitter ju trotts allt i huvudet"

"Inga konstigheter". "Både jag och andra inom partiet har läst igenom allt jag har skrivit och jag har själv inte hittat några konstigheter", säger Nils Jungenäs om sina kommentarer på hatsajten Avpixlat.

SOLNA. Nils Jungenäs är ordförande för SD Solna och partiets förstanamn i valet till kommunfullmäktige.

Expressen och Researchgruppen kan i dag avslöja att han ligger bakom över 1300 kommentarer på hatsajterna Avpixlat och Fria tider,.

Där skriver han bland annat om "j***a apor", att grilla griskött över brinnande koraner och jämför muslimer med "mongisar" och andra "handikappade".

- Både jag och andra inom partiet har läst igenom det jag skrivit och jag har själv inte hittat några konstigheter, säger Jungenäs till Expressen.

Nils Jungenäs nätkommentarer

"Vilken jävla chimpans-hanne det verkar vara. Skrika och slå med armarna är det enda han kan. Patetisk varelse."

"Det måste ju vara ok att äta griskött om det grillats över brinnande koraner... eller blir det dubbelfel i stället?"

"Kan man påstå att de beter sig som hormonstinna chimpanshannar utan att bli avstängd? Isåfall gör jag det nu: J***a apor!"

Efter hatsajtsavslöjandena i vintras har någon rensat i Nils Jungenäs Disqus-konto, men Expressen har också tillgång till alla hans äldre kommentarer.

I ett inlägg på Avpixlat hånar Nils Jungenäs en ung man med afrikansk bakgrund, som synts i en tv-dokumentär:

"vilken jävla chimpans-hanne det verkar vara. Skrika och slå med armarna är det enda han kan. Patetisk varelse. Alla samhällen som tillåter såna som han att härja är dömda att gå under".

"Chimpanshannar"

Ett knappt halvår senare återkom han på djurtemat i en diskussion om en TV-debatt med två arabiska politiker, en debatt som slutat med att den ene parlamentsledamoten kastade en sko på den andre och drog pistol inför kamerorna.

"Kan man påstå att de beter sig som hormonstinna chimpanshannar utan att bli avstängd? Isåfall gör jag det nu: J***a apor!", skriver Nils Jungenäs.

Under sommar-OS i London retade han sig på att en kvinnlig judoutövare ville ha på sig slöja under tävlingen. På Avpixlat skrev Jungenäs:

"De ska naturligtvis vara med i paralympics med oss andra handikappade. :-D ...eller kanske snarare special olympics där mongisar och såna tävlar. Muslimernas "handikap" sitter ju trotts allt i huvudet även om det ofta får synnerligen påtagliga fysiska konsekvenser."

Månaden innan hade han en annan idé riktad mot muslimer:

"Det måste ju vara ok att äta griskött om det grillats över brinnande koraner. ... eller blir det dubbelfel i stället?"

"Inga konstigheter"

I flera kommentarer kallar han invandrare för "lycksökare", "ekonomiska migranter" och "bidragsturist".

När Expressen träffar Nils Jungenäs bekräftar han att det är han som skrivit artikelkommentarerna, men han vill inte diskutera de enskilda formuleringarna eller svara på frågor om hur lämpliga de är.

- Både jag och andra inom partiet har läst igenom allt jag har skrivit och jag har själv inte hittat några konstigheter, säger han.

Du kallar folk för "jävla schimpanshanne" och "jävla apa" och skriver om att grilla griskött över brinnande koraner?

- Ja, som sagt, det är ingenting som jag vill hjälpa er med.